Tgrt Haber

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan kara harekatı tehdidi: Gazze'ye büyük bir güçle gireceğiz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Ekim 2023 21:28 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 21:57
İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan kara harekatı tehdidi: Gazze'ye büyük bir güçle gireceğiz
israil,filistin

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında ileri bir aşamaya geçti. Gazze Şeridi’nde kara operasyonlarını sürdürdüklerini açıklayan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, "Düşmanı ortaya çıkarmak için büyük bir güçle topraklarına girmekten başka çare yok" dedi.

İsrail, ablukaya aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarında ileri bir aşamaya geçti. Dün gece Gazze'ye yönelik en ağır saldırılarını gerçekleştiren İsrail ordusu, kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu. 

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, Gazze Şeridi sınırında konuşlandırılmış askerleri ziyareti sırasında kara harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TOPRAKLARINA GİRMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Gazze Şeridi’nde büyük bir kara operasyonu düzenlenmeleri gerektiğini belirten Halevi, "Düşmanı ortaya çıkarmak için büyük bir güçle topraklarına girmekten başka çare yok" dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde kara operasyonları sürdürdüğünü açıklayan Halevi, “Bu operasyonlar, Hamas'ın dağıtılması, sınır güvenliği ve tüm rehinelerin evlerine geri dönmesi hedeflerine hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

'İLERİ AŞAMAYA GEÇTİK'

Halevi, savaşın başlamasının üstünden 3 hafta geçtiğini belirterek, "Bu savaşın aşamaları var ve bugün yeni bir aşamaya geçtik" ifadelerini kullandı.

Risk olmadan başarının olmayacağını vurgulayan Halevi, “Savaşın amacı karadan girişi gerektirir. Bedel ödemeden zafer olmaz” açıklamasını yaptı. Halevi, rehinelerin iadesinin son derece önemli olduğunu kaydederek, “Hamas şu anda masumları, bebekleri, çocukları, kadın ve erkekleri, yaşlı vatandaşları elinde tutuyor. Bu çabanın başarıya ulaşması için her şeyi yapacağız” dedi.

Halevi açıklamasını “Hedeflerimizi net olarak belirledik. Yolumuz uzun olacak. Kararlılıkla mücadele edip kazanacağız” ifadelerini kullanarak sonlandırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...