Tgrt Haber

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: En az 152 yaralı

15 Nisan 2022 12:18 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 13:50
İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: En az 152 yaralı

İsrail polisi, sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek yüzlerce Filistinli'yi gözaltına aldı. Plastik mermi ve ses bombası kullanan polis, 152 kişiyi yaraladı. İşgalci baskın ve yaşanan çatışmalar Yahudilerin Pesah Bayramı için yaptığı hazırlıklarla başladı. Yahudilerin Pesah Bayramı için Aksa'da uygulayacakları kurban takdimi bu yılın en tehlikeli girişimi olarak biliniyor.

İsrail polisinin sabah saatlerinde baskın düzenlediği Mescid-i Aksa'nın kapıları, Ramazan ayının ikinci cuma namazı için cemaate açıldı. Sabah namazından sonra taş atan gençlere müdahale eden İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da onlarca Filistinliyi gözaltına alma görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, olaylarda en az 152 kişinin yaralandığı, yaralılardan bir kısmının bölgedeki hastanelere sevk edildiği, bazılarının da Mescid-i Aksa'daki sahra hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Açıklamada, yaralılardan çok azının ayakta tedavi edildiği vurgulandı.

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: En az 152 yaralı

İsrail polisi ise Mescid-i Aksa'da "olay çıkardığı" gerekçesiyle yüzlerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail polisinin çekilmesinin ardından Mescid-i Aksa'nın kapılarının ramazan ayının ikinci cuma namazı için ibadet edenlere açıldığı bildirildi.

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: En az 152 yaralı

İSRAİL GÜÇLERİNDEN KAUÇUK KAPLI MERMİ VE SES BOMBASI 

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençlerin sabah namazından sonra taş atması üzerine olaylar çıkmıştı. Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale ederken, Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.

Daha sonra geri çekilen ve cemaatin içeri girmesine izin veren İsrail polisi, gençlerin yeniden taş atmaya başlaması üzerine tekrar avluya girmişti. Cemaati darbederek dışarı çıkardıktan sonra gençlerin bulunduğu Kıble Mescidi'ne yönelen İsrail polisi zor kullanarak mescidin içine girmişti.

İsrail polisi Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'ne girdi buradaki Filistinlileri yere yatırarak gözaltına aldı. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler Filistinde tepkilere neden oldu. 

OLAYLARIN FİTİLİNİ AKSA'DA KURBAN KESME GİRİŞİMİ ATEŞLEDİ

Yahudilerin Nisan ayının 15. günü başlayan ve 7 veya 8 gün kutlanan Pesah Bayramı için yaptıkları hazırlıklar ve propaganda çatışmaların fitilini ateşledi. Yahudilerce özgürlük bayramı olarak anılan Pesah, Mısır topraklarında 210 yıl süren esaretlerinden kurtulup özgürlüğe kavuşmanın simgesi olarak kutlanıyor. 

Müslümanları tahrik edici şiddet olaylarının yaşandığı bu bayramın Ramazan ayına denk gelmesi Müslümanlarla işgalcileri karşı karşıya getirdi. 

İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın: En az 152 yaralı

Mescid-i Aksa'da aleni ve toplu ibadetler, Talmudik ayinleri, Mescid-i Aksa'da tam secde gerçekleştirme, Aksa'ya bayrama özel beyaz ibadet kıyafetleriyle girme ve Kurban takdimi gibi önemli hedefleri var. Kurban takdimi bu senenin en tehlikeli girişimi. Üst düzey hahamlar ve radikal kuruluşlar tarafından Mescid-i Aksa içerisinde kurban takdimi çağrıları yapıldı. Amaç takdim ile Aksa’da tapınak inşasına başlatmak ve zihinlerde Aksa’yı tapınak olarak görmeyi sağlamak. İşgalciler, Aksa'da kurban kesenlere 10,000$' para ödülü vereceklerini söylüyor. Önümüzdeki kritik günlerde çatışmaların ve işgal girişimlerinin artması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...