Tgrt Haber

İsrail-Hamas arasında ateşkese ramak kaldı, işte masadaki kritik madde

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 12:46 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 13:05
İsrail,Filistin

Dünyanın gözü kulağı İsrail ile Hamas arasında yapılması beklenen ateşkes ve rehine anlaşmasında. Katar ile ABD’nin arabuluculuğunda ilerleyen müzakere sürecinin sonuca varılmasının yakın olduğu iddia edildi. Anlaşmanın detayları ne?  İşte ateşkesin önündeki kritik engel…

Müzakereler devam ederken İsrail saldırılarını sürdürüyor.

7 Ekim’de başlayan İsrail  ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken ateşkes ve rehine anlaşması için görüşmeler de sürüyor. Katar ve ABD’nin arabuluculuğu ile ilerleyen görüşmelerde sona yaklaşıldı. Hamas lideri Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ‘ulaşmaya yakın' olduklarını açıkladı. İsrail’in savaş kabinesinden konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmezken İsrail basınında yer alan detaylar Hamas’ın iddialarını doğruluyor. Sıcak bölgede bulunan TGRT Haber’den Kaan Kalyoncu, ateşkes ve esir takasına dair detayları paylaştı. 

HAMAS AÇIKLAMA YAPTI: YAKINIZ 

İsrail'e göre Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. ABD ve Katar’ın arabuluculuğunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Kalyoncu, “Hamas lideri anlaşmaya yakınız ifadesini kullandı. Hamas’ın açıklamaları ile İsrail medyasındaki iddialar arasında bir paralellik mevcut. Taraflar anlaştı açıklamaları geldi. İsrail cephesinden savaş kabinesinden henüz bir açıklama gelmedi” dedi. 

Hamas ile İsrail arasında görüşmeler devam ediyor.

ATEŞKES MASASINDAKİ ENGEL! HAMAS İSTEDİ İSRAİL RET ETTİ 

Kalyoncu, ateşkes masasında neler olabileceğine dair şu detayları paylaştı: “Öncelikli olarak Hamas 50 rehineye karşılık İsrail cezaevlerinde tutuklu bulunan 50 Filistinliyi serbest bırakılmasını istiyor. Aynı zamanda 5 günlük bir ateşkes sağlanmasını istiyor. Masada pürüz yaşanan konu ise şu. Hamas’ın bir şartı var. Ateşkes devam ederken İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı İHA’ların, SİHA'ların, uçakların Gazze'de görev yapmasını gözetleme yapmasını istemiyor. Yani istihbaratı çalışma yapmasını istemiyor. İsrail Hamas’ın teklifine sıcak bakmıyor. Sadece anlaşmazlık yaşanan konu bu. Müzakere süreci devam ederken Gazze'de ise saldırılar devam ediyor.”

SON 24 SAATTE 250 HAVA SALDIRISI 

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ettiğine dikkat çeken Kalyoncu, “Son 24 saat içerisinde İsrail Gazze'ye 250 hava saldırısı düzenledi. Hedef gözetmeksizin hastaneleri vurdu, sivil yerleşim yerlerini vurdu, mülteci kamplarını hedef aldı, kuzeyi ayrı vurdu, güneyi ayrı vurdu, doğuya ayrı vurdu, batıyı ayrı vurdu” ifadelerini kullandı. 

13 BİN 300 KİŞİ ÖLDÜ 

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...