Tgrt Haber

İsrail-Hamas ateşkesi Biden'ın kafasını karıştırdı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Şubat 2024 14:42 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 14:43
abd,,israil,hamas

İsrail-Hamas ateşkesi hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden'ın kafası karıştı. Biden, Hamas, yerine 'muhalefet' kelimesini kullanınca çevresindekiler düzeltti.

Beyaz Saray'da reformlar içeren Ulusal Güvenlik Anlaşması'na dair açıklamalarda bulunan ABD lideri Joe Biden, İsrail-Hamas ateşkesine de değinince kafası karıştı. Konuşması esnasında Gazze Şeridi'ndeki esir anlaşmasının nasıl sonuçlanacağı hakkındaki bir soruya cevap veren Biden, ilk olarak ''İzin verin kelimelerimi seçeyim'' dedi. 

Ardından İsrail-Hamas ateşkesine dair bazı gelişmelerin olduğuna vurgu yapan Biden, ''Muhalefetten bir tepki geldi'' dedi. Biden'ın 'Hamas' yerine 'muhalefet' demesi dikkatlerden kaçmadı ve çevresindekiler uyardı. Biden ise, “Pardon evet. Hamas’tan bir tepki geldi. Ama biraz abartılı görünüyor. Şu anda devam eden müzakereler var'' ifadelerini kullandı. 

ATEŞKESTE OLUMLU GELİŞMELER

Öte yandan İsrail-Hamas arasında gerçekleşmesi beklenen ateşkeste olumlu gelişmeler yaşandı. İsrail medyası, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, savaş kabinesini es geçerek ateşkes konusunda yeşil ışık yaktığını söyledi. Filistinli kaynaklar ise Hamas'ın 3 aşamalı ateşkes planını onayladığını ifade ettiler. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...