Tgrt Haber

İsrail Savunma Bakanından Gazze itirafı: Ağır bir bedel ödedik

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Kasım 2023 23:07 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 23:12
İsrail Savunma Bakanından Gazze itirafı: Ağır bir bedel ödedik
gazze,filistin

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 26 gündür devam eden Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ağır bir bedel ödediklerini söyledi. Bölgede sıcak çatışmaların sürdüğünü kaydeden Gallant, "İsrail halkının ve İsrail devletinin uğruna düşmana saldırmalıyız" dedi.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı öncesi havadan saldırılarını sürdürüyor.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampını dünün ardından bugün yine vurdu. Saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, topyekün ablukaya alınan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve kara operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HAMAS'I YENME HEDEFİNE DOĞRU İLERLİYORUZ"

Gazze'de şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten  Gallant, "İsrail ordusunun Hamas'ı yenme hedefine doğru ilerlediğini" ileri sürdü.

'AĞIR BEDEL ÖDEDİK'

İsrailli Bakan, çatışmalarda çok sayıda İsrailli askerlerden dolayı ağır bir bedel ödediklerini ifade ederek, "Toprağa düşenlerin (askerlerin) uğruna, yaşayanların uğruna, İsrail halkının ve İsrail devletinin uğruna düşmana saldırmalıyız" dedi.

Filistin yönetimine aktarılması gereken vergi gelirlerinin İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich tarafından askıya alınmasına ilişkin bir soru üzerine ise Gallant, "terörizmin önlenmesine yardımcı olmak için fonların Filistin yönetimine aktarılması gerektiğini" söyledi.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrasında savaş ilanı veren İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını ileri bir boyuta taşıdı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...