Tgrt Haber

İsrail yine hastane vurdu! En az 8 Filistinli hayatını kaybetti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Kasım 2023 07:45 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 07:59
İsrail yine hastane vurdu! En az 8 Filistinli hayatını kaybetti
gazze,,israil

İsrail ordusunun Gazze'deki Endonezya Hastanesine saldırısı sonucu en az 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Hastaneden çıkmaya çalışanlar da keskin nişancıların hedefi oluyor.

7 Ekim'den beri Gazze'de katliam üstüne katliam yapan İsrail, bir kez daha hastane vurdu. İsrail ordusunun Endonezya Hastanesine düzenlediği roketli saldırıda ilk belirlemelere göre en az 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, onlarca kişinin de yaralandığı saldırıda hastanenin ikinci katı bombardıman sebebiyle büyük hasar gördü. 2 doktorun yaralandığı saldırı, hastanede elektriklerin kesilmesine de neden oldu

KESKİN NİŞANCILAR HASTANEDEN ÇIKANI VURUYOR

Haberde 140 yataklı olduğu belirtilen sağlık kurumunda 650 hastanın tedavi gördüğü, yaklaşık 150 yaralı olduğu kaydedildi. Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinden çevredeki yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların, hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunla karşılık verdiği aktarıldı.

İsrail ordusu Gazze'de kısıtlı tedavi imkanlarına rağmen daha önce de birkoç kez hastaneleri hedef almıştı. En büyük saldırının düzenlendiği Şifa Hastanesi'ni, içeride Hamas mensuplarının barındığı iddiasıyla günlerce abluka altında tutan İsrail ordusu, yüzlerce kişinin öldürmüş ya da tedavi alamayarak ölmesine neden olmuştu. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...