Tgrt Haber

İsrail yine karıştı! Netanyahu istifaya çağrıldı, 19 kişi gözaltına alındı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Şubat 2024 03:53 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 03:54
İsrail,gösteri,Binyamin Netenyahu

İsrail'de on binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı politikaları nedeniyle hükümet karşıtı protestolara katıldı. Hükümeti istifaya çağıran göstericilere, eski siyasetçiler ve esir yakınlarına gazlı müdahale edildi.  

Göstericiler, Tel Aviv'in Rabin Meydanı'nda toplandı ve Netanyahu'nun istifasını ve erken seçimler yapılmasını talep etti. Protestolar sırasında bazı göstericiler polis bariyerlerini aşmaya çalıştı ve polis olayları kontrol altına almak için gözyaşartıcı gaz kullandı. 

Göstericiler, Başbakan Netanyahu, aşırı sağcı koalisyon ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in resminin altında "güvenlik açığı" yazılı dev pankart açtı. 

İsrail yine karıştı! Netanyahu istifaya çağrıldı, 19 kişi gözaltına alındı - 1. Resim

"SEN BAŞTASIN, SEN SUÇLUSUN"

Göstericiler, Netanyahu aleyhinde, "Sen baştasın, sen suçlusun", "Herkes biliyor ki sen suçlusun", "Seçimler hemen" sloganları attı. 

İsrail yine karıştı! Netanyahu istifaya çağrıldı, 19 kişi gözaltına alındı - 2. Resim

Gösteriye katılan Dana Yoreved, yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin halkına karşı sorumlu davranmadığını düşündüğü gerekçesiyle protestoya katıldığını, hükümeti devirmek için değil ama seçimler adına yeni bir tarih belirlemek amacıyla sokağa indiklerini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...