Tgrt Haber

İsrail zulmü sürüyor! Gazze'de 2 ev daha bombalandı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ekim 2023 17:02 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 17:11
İsrail zulmü sürüyor! Gazze'de 2 ev daha bombalandı
israil,ev,bomba

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 2 evi hedef aldığı saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu belirtildi.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 19 gündür devam ederken, tüm dünyanın gözü de bölgeye kilitlendi. Gazze'deki savaşta her geçen gün tablo ağırlaşırken, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'ndaki iki evi bombalaması sonucu şehitler ve yaralılar var." ifadelerine yer verildi.

ÖLÜ VE YARALI VAR

Açıklamada can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi. Görgü tanıkları da Gazze'deki sivil savunma ve sağlık ekiplerinin İsrail'in bombaladığı bölgede ölen ve yaralananları hastanelere naklettiğini aktardı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 42 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...