Tgrt Haber

İsrail'den Hamas'a fotoğraflı tehdit: Bu son uyarıdır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 15:00 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 15:04
İsrail'den Hamas'a fotoğraflı tehdit: Bu son uyarıdır
İsrail,Hamas,Savaş,Gazze,Filistin,

İsrail ordusundan Yarbay Avichay Adraee, Hamas'ın Shejaiya taburuna fotoğraflı bir tehditte bulundu. İsrailli sözcü 'Bu duyuru Hamas'taki Şuja'iya Tugayı'nın liderlerine yöneliktir: Bu bildirimi son bir uyarı olarak düşünün' dedi.

İsrail-Hamas savaşı 'insani ara'nın ardından tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'yi abluka altına alan İsrail ordusu, peş peşe düzenlediği saldırılarla kenti adeta yok etti. Mülteci kamplarını da hedef alan İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 15 bini geçti. 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kayıpları artarken, İsrail daha önce "güvenli yer olduğunu" iddia ettiği bölgelerden de sivilleri göçe zorlamaya devam ediyor.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan Arapça yaptığı açıklamada, "sözde" güvenli olarak duyurdukları Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan El-Mahatta, El-Ketibe, Hamed, Es-Satr, Beni Süheyl ve Man bölgelerinde yaşayan Filistinli sivillerden evlerini terk etmelerini istedi.

"SON BİR UYARI OLARAK DÜŞÜNÜN"

IDF'nin Arapça konuşan sözcüsü Yarbay Avichay Adraee, X'teki bir gönderide Hamas'ın Shejaiya taburuna seslendi. İsrailli sözcü 'Bu duyuru Hamas'taki Şuja'iya Tugayı'nın liderlerine yöneliktir: Bu bildirimi son bir uyarı olarak düşünün' dedi.

İsrail'den Hamas'a fotoğraflı tehdit: Bu son uyarıdır

'SHEJAİYA TABURUNU TEHDİT ETTİ'

Times of Israel bu gelişmeyi 'IDF'nin Arapça sözcüsü Hamas'ın Shejaiya taburunu tehdit etti' başlığı ile okurlarına duyurdu. Haberde, paylaşılan fotoprafın bu taburun komutanlarına ait olduğu bilgisine yer verildi.

ESİR DEĞİŞİMİ SONRASI ÖLÜM SAÇIYORLAR 

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. İsrail ordusu, 1 Aralık'ta geçici ateşkesin bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına şiddet dozu azalmaksızın yeniden başladı.

İsrail'den Hamas'a fotoğraflı tehdit: Bu son uyarıdır

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...