Tgrt Haber

İsrail’den Mescid-i Aksa kararı! Yahudilere girişi yasakladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Nisan 2022 23:43 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 23:51
Bazı sağcılar ise yasağı, İsrail hükümetinin düşmana boyun eğmesi olarak yorumladı.

Son dönemde Filistinlilere yönelik saldırılarını arttıran işgalci İsrail’den Mescid-i Aksa’ya yönelik yeni bir karar geldi. İsrail basınında yer alan habere göre Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayı sonuna kadar Yahudi ziyaretçilerin girişine kapatılacağı ifade edildi. Kritik kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrailli mevkidaşı ile görüşmesinin ardından olması dikkat çekerken aşırı sağcı İsrailli milletvekilleri duruma tepki gösterdi.

Bazı sağcılar ise yasağı, İsrail hükümetinin düşmana boyun eğmesi olarak yorumladı.

İşgal altındaki Kudüs’te İsrail güçleri Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırdı. Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldıran işgalci İsrail güçleri çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına sebep oldu.  Dünyanın tepki gösterdiği olaylara Türkiye de sessiz kalmadı. Her fırsatta Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan da İsrail ile kritik telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

ERDOĞAN İSRAİLLİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ile görüşmesinde fanatik Yahudilerin saldırgan tutumlarına tepki gösterdi. Mübarek Ramazan ayında yapılan saldırıları üzüntü ile karşıladığını belirten Erdoğan, yaşanan olayların vicdanları yaraladığını sözlerine ekledi. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1516455693800386560

MESCİD-İ AKSA YAHUDİLERE KAPATILDI

Kritik görüşme sonrası İsrail basınından ilginç bir iddia ortaya atıldı. İsrail basınında yer alan haberlerde, Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayı sonuna kadar Yahudi ziyaretçilerin girişine kapatılacağı ifade edilerek, söz konusu yasağın cuma gününde kadar yürürlüğe gireceği belirtildi. Haberlerde, Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yaklaşık 2 hafta sonra Ramazan Bayramı’nın ardından girişlerine yeniden izin verileceğini aktarıldı. Haberde, polisin her yıl Ramazan ayının son birkaç günü Mescid-i Aksa’ya gayrimüslimlerin ziyaretine kapattığı hatırlatılarak, söz konusu kısıtlamanın süresinin yıldan yıla değiştiği aktarıldı.

İSRAİL HÜKÜMETİ BOYUN EĞDİ

Uzmanlar, söz konusu kısıtlamanın son günlerde yükselen gerilimi düşürmek amacıyla alındığını öne sürerken, aşırı sağcıların bu durumu öfkeyle karşılayacağını aktardı. Bazı sağcılar ise yasağı, İsrail hükümetinin düşmana boyun eğmesi olarak yorumlarken, bazıları ise bu hareketin hükümetin zayıflığını gösterdiğini ifade etti.

AŞIRI SAĞCI VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail parlamentosundan milletvekili sağcı Itamar Ben-Gvir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tapınak Dağı'nın kapatıldığı haberi doğruysa (Başbakan Naftali) Bennett bu gece beyaz bayrak kaldırdı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf Abdullah20 Nisan 2022 02:23

Filistin'li kardeşlerimiz de yaşadıkları yerlerini oturdukları evlerini satmaları iyi bişey değil. Orası bütün ümmetin vakıf yerleri sayılır. Peki anlaşma yapılmış ama zionistlerin yemine uymaları ne kadar güvenli orasını bilemem... Zor..

Sonraki Haber Yükleniyor...