Tgrt Haber

İsrail'den şantaj cinayeti! Gazeteciyi susturmak için babasını öldürdüler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 07:20 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 07:39
İsrail'den şantaj cinayeti! Gazeteciyi susturmak için babasını öldürdüler
filistin,gazeteci,şantaj,cinayet

Al Jazeera kanalı için çalışan Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif, İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarıyla ilgili yayın yapmasını engellemek için evini bombalayıp babasını öldürdüğünü söyledi. Şerif saldırıdan birkaç hafta önce haber yapmaması için tehdit aldığını dile getirdi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğıü soykırım girişimini haklı göstermek için her türlü kara propagandaya başvuran İsrail, bir yandan da medya gerçekleri gizlemesi konusunda baskı altında tutuyor. Daha önce batı medyasına açık açık sansür çağrıları yapan İsrail bölgede yaşayan gazetecileri susturmak için ise kan dökmekten geri kalmıyor.

ÖNCE TEHDİT SONRA BOMBARDIMAN

Bu isimlerden biri olan Al Jazeera kanalının Filistinli muhabiri Enes eş-Şerif'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki aile evi İsrail savaş uçakları tarafından bombalanmıştı. Saldırıda Şerif'in babası Cemal eş-Şerif (65) hayatını kaybetmişti.

Yaşadığı büyük acının ardından Anadolu Ajansı'na konuşan Şerf, İsrail ordusunun, bölgede yaşananlarla ilgili yayın yapmasını engellemek için evini bombalayıp babasını öldürdüğünü söyledi.

Şerif, "Evimizin bombalanması, İsrailli subaylardan, İsrail savaşındaki olayları haber yapmayı durdurmam ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan yayın yapmayı durdurmam yönünde aldığım tehditlerden haftalar sonra gerçekleşti." dedi.

60 KİŞİLİK AİLESİNİN TAMAMINI ÖLDÜRMEK İSTEMİŞLER

Şerif, İsrail'in toplam 60 kişiden oluşan geniş ailesinin hepsini öldürmek istediğini, ev hedef alınmadan önce, çevresinin bombalanmasıyla ailesinin barınma merkezine sığındığını, babasının yalnız kaldığını dile getirdi.
Gazeteci Şerif, İsrail uçaklarının attığı bombanın, "ailesinin evinin bulunduğu binanın üçüncü ve ikinci katlarına patlamadan girdiğini, ancak ailenin yaşadığı zemin katta patladığını" belirtti.

"Bombalama, babam ikindi namazını kılarken yapıldı ve babam şehit oldu" diye konuşan Şerif, Babasına veda anını "acı verici ve zor" olarak nitelendirdi.

Gazeteci Şerif, İsrail'in yoğun bombardımanı ve sürekli silah sesleri nedeniyle babasını mezarlığa gömemediğini, bu durumun, hareket etmelerini engellediğini anlattı.

ACI HABERİ CANLI YAYINDA ALDI

Gazeteci Şerif, "İsrail'in saldırılarını ve suçlarını dünyaya açıklayan bir raporu televizyonda sunarken, babasının şok edici ve acı verici ölüm haberini aldığını" vurguladı.

Enes eş-Şerif, yerinden edilenlere karşı işlenen suçları ve İsrail ordusunun Cibaliya'ya ilerlemek için sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını, bölgedeki sivillerin ifadeleriyle belgelediğini belirtti

"HABER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İsrail ordusunun, babasını hedef almasının, "savaş haberlerini durdurmayacağını" vurgulayan Şerif, "Haber yapmaya ve iletmeye devam edeceğim. Hala olayları aktardığım kamptayım. Çünkü bu, bir milletin meselesidir ve bunu tüm dünyaya iletmemiz lazım." diye konuştu.

86 GAZETECİYE KATLETTİLER

Öte yandan Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisi, dün yaptığı açıklamada, iki gazetecinin daha İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybettiğini duyurmuştu

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazetecilerin sayısının 86'ya yükseldiği belirtilen açıklamada, "İsrail'in Filistinli gazetecilere yönelik suikastları, Filistin anlatısını karartmak ve gerçeği gizlemek amacıyladır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, hayatını kaybeden gazetecilerin kimliklerine ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...