Tgrt Haber

İsrail’in 1 yıldır tecritte tuttuğu Kudüs Valisi Adnan Gays, evinin kapılarını TGRT Haber'e açtı: Tek suçumuz Filistinli olmak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2023 20:35 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 02:30
,Adnan Gays,İsrail,Filistin

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, Kudüs'te de tecrit ve tacizleri devam ediyor. Yönettiği şehrin pek çok noktasına gitmesi yasaklanan Kudüs Valisi Adnan Gays da 1 yıldır ev hapsine mahkum. Gays, hapis yaşadığı 55 metrekarelik evinin kapılarını TGRT Haber'e açtı. 

ÖZEL HABER | EMRE DİNER-KUDÜS 2018 yılında Filistinliler tarafından göreve getirilen Doğu Kudüs Valisi Adnan Gays, 50'den fazla kez tutuklandı. Hakkında onlarca soruşturma açılan Vali Gays, İsrail İsrail yönetimi tarafından bir yıldır evinde hapis tutuluyor.

TGRT Haber muhabiri Emre Diner ve kameraman Yusuf Öztürk, yaklaşık bir yıldır İsrail hükümeti tarafından tecritte tutulan Kudüs Valisi Adnan Gays'ın evine konuk oldu. Gays, yaşadıklarını TGRT Haber'e anlattı:

'İŞGALİ KABUL ETMİYORUM, EGEMENLİK İSTİYORUM'

"İşgal kuvvetleri suçlu aramıyor sadece Filistinli iseniz sizi yakalıyor. Çünkü biz hakkımızı talep ediyoruz. Bir seneden beri ev hapsinde tutuluyorum mahkeme kararı ile. Şu anda 2 sayfa itham ile suçlanıyorum. Ben hiç suç işlemedim. Kendi işimde çalışırken tutuklandım. Ben işgali kabul etmiyorum. Ben egemenlik istiyorum."

Kudüs Valisi Adnan Gays, yaklaşık 1 yıldır 55 metrekarelik evinde tecrit altında.
Kudüs Valisi Adnan Gays, yaklaşık 1 yıldır 55 metrekarelik evinde tecrit altında.

Adnan Gays'ın valisi olduğu Kudüs'ün birçok noktasına gitmesi yasak. İsrail hükümetinin akıllara durgunluk veren tecrit uygulaması bununla da sınırlı değil. Sürekli gözetim altında tutulan Gays'ın Filistin lideri Mahmut Abbas başta olmak üzere 52 Filistinli üst düzey yönetici ile iletişime geçmesi bile yasak.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını dahi hapis tutulduğu evindeki televizyondan takip eden Vali Gays, özgürce yaşamayı arzu ettiğini belirtip şöyle konuştu:

DÜNYAYA SESLENDİ: 70 YILDIR NEREDESİNİZ?

"Kesinlikle İsrail hükümeti kanunları kendilerine göre yorumlayıp uyguluyorlar. Bundan dolayı Filistinliler ev hapsinde tutuluyor. Dışarı çıkmalarına izin vermiyorlar. Kanunları ve uygulamayı yeniliyorlar ama sadece bizim zararımız için yeniliyorlar. Biz 70 yıldır işgal altında yaşıyoruz. Hayatımız çok zor. Dünyaya seslenmek istiyorum. Herkes demokrasi, kanun, adalet diyor ama neredesiniz 70 yıldır? Bu yapılanlar hangi kanuna, adalete sığıyor?

'ÖLMEK DEĞİL YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Dünya Filistin konusunda kararsızlaşmış durumda. Biz yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Topraklarımızda güvenli ve saygın bir şekilde yaşamak istiyoruz. İstiklalimizi ve devletimizi istiyoruz. Başkent Kudüs de tüm dünyanın üstüne mesuliyettir."

Gays, valisi olduğu şehre olan özlemini ise evinin balkonundan gideriyor.

İsrail’in 1 yıldır tecritte tuttuğu Kudüs Valisi Adnan Gays, evinin kapılarını TGRT Haber'e açtı: Tek suçumuz Filistinli olmak

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...