Tgrt Haber

İsrail'in acımasız saldırılarında ölenlerin sayısı 27 bini aştı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Şubat 2024 15:35 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 15:36
İsrail'in acımasız saldırılarında ölenlerin sayısı 27 bini aştı
israil,gazze,filistin

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 118 gündür devam ederken hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 27 bini aştı.

İsrail, acımasız saldırılarını 118 gündür sürdürürken Filistin'de can kaybı her dakika artıyor. Son 24 saatte Gazze'de 118 kişi öldürüldü, 190 kişi ise yaralandı. 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı ise 27 bin 19'a yükseldi, yaralananların sayısı ise 66 bin 139'a çıktı. 

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada ise İsrail'in 27 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden kara operasyonunda ölen asker sayısının 224'e yükseldiği belirtildi.

İsrail'in acımasız saldırılarında ölenlerin sayısı 27 bini aştı - 1. Resim

SALDIRILAR HAVADAN, KARADAN, DENİZDEN DEVAM EDİYOR

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerleri, saldırı ve işgalin 118. gününde, Gazze kentinin batısında özellikle er-Rimal ve Tel el-Hava mahallelerini hava saldırıları, top atışları ve füzelerle vurdu. İsrail’in buradaki saldırılarında onlarca Filistinli hayatını kaybederken, ambulans ve ilk yardım ekiplerinin yaralılara ulaşmasına ise izin verilmedi.

Ayrıca, Han Yunus’taki Nasır Hastanesine çeşitli bölgelerdeki enkazdan çıkarılan 14 Filistinlinin naaşının getirildiği aktarılarak, son 24 saatte çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 34 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in acımasız saldırılarında ölenlerin sayısı 27 bini aştı - 2. Resim

AİLELERİN EVLERİNE SALDIRI

Öte yandan, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneydoğusundaki ez-Zeytun Mahallesi'nde 2 evi vurması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Kampı'nın batısındaki el-Cedid Kampı'nda bulunan "Ebu Feyyad" ile Deyr el-Belah kentindeki "el-Bahisi" ailelerinin evlerine hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in acımasız saldırılarında ölenlerin sayısı 27 bini aştı - 3. Resim

Söz konusu saldırıda en az 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin de yaralandığı ifade edildi.

EMEL HASTANESİ HEDEFTE

İsrail askerleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin el-Emel Mahallesi'nde bulunan Filistin Kızılayı Merkezi ile Emel Hastanesini de 11’inci gününde kuşatmaya devam ederken, çevresini top atışlarıyla vurdu.

Gazze Şeridi’nin batı kesimlerinde, Gazze, orta bölge ve Refah kentlerinin sahil kesimlerini de denizden vuran İsrail ordusu, Refah kentinin Mısır sınırı çevresini de savaş uçaklarıyla hedef aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...