Tgrt Haber

İsrail'in gemisine helikopter çıkarması: Husiler, Kızıldeniz operasyonunun görüntülerini paylaştı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 22:30 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 10:06
,israil,gazze

Gazze Şeridi'nde çok sayıda tankı Hamas tarafından imha edilen İsrail ordusu, bu kez de Kızıldeniz'de Husilerden darbe yedi. Yemen'deki İran destekli Husilerin, İsrailli bir şirketin ortağı olduğu "Galaxy Leader" isimli gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdiği görüntüler ortaya çıktı.

Gazze'de binlerce sivili öldürerek savaş suçu işleyenİsrail'e karşı Lübnan Hizbullahı'nın yanı sıra Husiler de saldırılar gerçekleştiriyor.

Husiler, Gazze'de katliama yol aça saldırılardan dolayı İsrailli şirketlere ait gemileri hedef aldı. Husilerin İsrailli bir şirketin ortağı olduğu gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdiği görüntüler ortaya çıktı. Husi güçlerinin, gemiye helikopterle indiği ve mürettebatı esir aldığı görüldü.

TEKNELER EŞLİĞİNDE GEMİYİ KAÇIRDILAR

Uluslararası basında çıkan haberlerde, Husilerce Kızıldeniz'de ele geçirilen "Galaxy Leader" isimli gemide 22 mürettebat bulunduğu aktarılırken, geminin ele geçirilme görüntüleri ise ortaya çıktı. Helikopterle gemiye inen Husi güçlerinin, mürettebatı esir aldığı ve tekneler eşliğinde gemiyi kaçırdığı görüldü.

İsrail'in gemisine helikopter çıkarması: Husiler, Kızıldeniz operasyonunun görüntülerini paylaştı

İSRAİL GEMİSİ OLMADIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Yemen'deki Husiler, dün Kızıldeniz'de Galaxy Leader adlı İsrail yük gemisini ele geçirdiklerini duyurdu. Bunun ardından İsrail ordusu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklama, gemiye el konulmasını "küresel ölçekte vahim bir olay" olarak nitelendirerek, gemide İsrail vatandaşı bulunmadığını ve bunun bir İsrail gemisi olmadığını ileri sürdü.

srail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise Husilerin Kızıldeniz'de bir kargo gemisine el koyması kınanmış ve olayın arkasında İran'ın olduğuna inanıldığı ifade edildi. İsrail merkezli Jerusalem Post'un haberinde, el koyulan kargo gemisinin, ortakları arasında İsrail'in en zengin iş insanlarından Rami Unger'in olduğu bir İngiliz şirketinden bir Japon şirketine kiralandığı aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...