Tgrt Haber

İsrail Buça’daki katliamı hafife indirgedi: Ukrayna’dan İsrailli Bakana sert tepki

05 Nisan 2022 11:48 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 12:27
Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman'ı Ukrayna'ya davet etti.

Rus birliklerinin Kiev’deki Buça şehrinden çekilmesinin ardından ortaya çıkan sivil katliamı İsrail görmemezlikten geldi. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman’ın iki tarafın birbirini suçladığını söyleyerek yaşanan sivil katliamı hafife indirgeyen açıklamalarına Ukrayna’nın Tel Aviv Büyükelçisi sert sözlerle tepki gösterdi.

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman'ı Ukrayna'ya davet etti.

Ukrayna’nın Buça ve Irpin kentlerinde Rusya’nın sivillere yönelik saldırılarında 410 sivilin cansız bedenleri bulundu. Yaşanan insanlık dışı gelişme dış basında büyük yankı uyandırırken Rusya ise kameralara yansıyan görüntülerin ABD’nin ‘siparişi’ üzerine çekildiği ve fotomontaj olduğunu öne sürdü. Ukrayna’yı da suçlayan Moskova yönetimine Devlet Başkanı Zelenskiy sert sözlerle yüklendi.

İSRAİL’DEN TEPKİ TOPLAYAN ‘BUÇA’ AÇIKLAMASI

Dünyanın tepki gösterdiği katliama ise İsrail’den tepki toplayan açıklama geldi. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, Buça’daki görüntülerin feci olduğunu söylerken “Tüm savaş suçlarını kınıyoruz” dedi.  Ancak cümlenin devamında İsrailli Bakan karşılıklı suçlamaların olduğuna dikkat çekmesine Ukrayna’dan sert tepki geldi. 

UKRAYNA’NIN TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİNDEN TEPKİ 

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, yaptığı yazılı açıklamada, "Bay Lieberman'ı Ukrayna'ya gelmeye davet ediyorum. Kendisini bir konvoyla, sivillerinin cesetlerini görebileceği, bağlanarak tecavüze uğrayan kadınlarla tanışacağı Buça ve diğer yerlere götüreceğiz. Belki o zaman ne yaşandığını görecektir." ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...