Tgrt Haber

İsrailli esirler için CIA devrede! Üst düzey yetkili Netanyahu ile görüşecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Kasım 2023 14:00 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 14:18
İsrailli esirler için CIA devrede! Üst düzey yetkili Netanyahu ile görüşecek
cia,esir,hamas,israil

İsrail, Hamas'ın elinde tuttuğu esirler için ABD'yi devreye soktu. CIA Direktörü Burns, Netanyahu ile bir araya geldikten sonra Körfez turuna çıkacak.

Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli esirler için ABD resmen devreye girdi. ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, siyasiler ve istihbarat yetkilileriyle görüşmek üzere İsrail’i ziyaret etti.

İsrail medyası ziyaretin kapsamına ilişkin önemli bilgilere yer verdi. Bunu göre Burns, Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunda temaslarda bulunmak üzere İsrail, Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi bazı Orta Doğu ülkelerini kapsayan bölge turuna çıktı.

HAMAS'IN ELİNDE 242 ESİR VAR 

Burns, dün gece ulaştığı İsrail’de Ulusal İstihbarat Servisi Mossad Başkanı David Barnea ile görüştü. CIA Direktörü'nün bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı kapsamlı saldırılar soruncu Gazze Şeridi'nde 242 İsrailli esir bulunduğunu bildirmişti.

İSRAİLLİ AİLELERİN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Öte yandan İsrail'in çeşitli kentlerinde Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteriler düzenlenmeye devam ediyor.

"Kaçırılan ve Kayıp Aileleri İnisiyatifi"nin organizasyonuyla binlerce İsrailli başkent Tel Aviv, Hayfa, Eliat ile Batı Kudüs'te esirlerin ailelerine destek vermek için toplandı.

Eylemciler, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elindeki esirlerin serbest bırakılmasını ve hükümetin rehineler için harekete geçmesini istedi.

Başkentte Tel Aviv Müzesi önünde toplanan esir aileleri ve onlara destek veren göstericiler, "Onları geri getirin" sloganları attı.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...