Tgrt Haber

İsrailli ırkçı bakanın Mescid-i Aksa baskına Türkiye’den tepki!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 May 2023 14:00 - Güncelleme : 21 May 2023 14:43
İsrailli ırkçı bakanın Mescid-i Aksa baskına Türkiye’den tepki!
israil,ben gvir,dışişleri bakanlığı

Son dakika haberi: İsrail’de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskınına Türkiye’den sert tepki geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ben-Gvir'in İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde düzenlediği baskın kınandı.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Bakanı Itamar Ben-Gvir işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Sabahın erken saatlerinde özel korumları ve İsrail güçlerinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif’e giren Ben-Gvir Mescid-i Aksa'nın avlusundan yayınladığı görüntülü mesajında, "Burada ev sahibi biziz. Hamas'ın tehditlerinin hiçbir faydası olmayacak. Kudüs'ün ve tüm İsrail toprağının sahibi biziz." ifadelerini kullandı. Filistinlilere yönelik ırkçı ve şiddet yanlısı söylemleri ve provokatif eylemleriyle tanınan aşırı sağcı Bakan, göreve gelişinden bu yana ikinci kez aynı provokasyona imza attı.

https://twitter.com/itamarbengvir/status/1660155162982248449

TÜRKİYE’DEN PROVOKASYONA SERT TEPKİ

TGRT Haber'in haberine göre Ben-Gvir’in provokatör tavrına Türkiye kayıtsız kalmadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ırkçı İsrailli bakanın baskını sert sözlerle kınandı. İsrail’in kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunmaması yönünde çağrıda bulunan Dışişleri şu ifadelere yer verdi;

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı'nın 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif’e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümet üyelerinin Harem-i Şerif’in tarihi statüsüne bu şekilde meydan okuması, kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bakanlık açıklamasında, İsrail hükümetini, bir kez daha, Harem-i Şerif’in uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden her türlü provokatif eylemi derhal sonlandırmaya ve sorumluluk içerisinde davranmaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İsrailli ırkçı bakanın Mescid-i Aksa baskına Türkiye’den tepki!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...