Tgrt Haber

İstanbul'un ardından ABD'de kilise saldırısı! 5 yaşındaki çocuğuyla gelip dehşet saçtı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: ABC News
12 Şubat 2024 09:50 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 09:53
abd,,saldırı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bulunan bir kiliseye 5 yaşlarındaki çocuğuyla giren bir kadın uzun namlulu silahıyla dehşet saçtı, katliam son anda engellendi.

ABD'nin Teksas eyaletinde pazar ayini sırasında bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Houston'ın kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Lakewood Kilisesi'ne 30'lu yaşlarında bir kadın, 5 yaşlarında bir çocuğuyla beraber geldi. Elinde uzun namlulu bir silahla kiliseye giren kadın etrafa ateş açtı. Kilisede bulunanlar kadının üzerinde bomba olduğunu söylediğini, kendilerini tehdit ettiğini anlattı. 

KATLİAMI POLİSLER ÖNLEDİ

Houston Polis Departmanı'nın X hesabından yapılan açıklamada, saldırganın görev başında olmayan polisler tarafından vurulmasıyla katliamın önlendiği belirtildi. Kilise saldırısında, saldırganın yanındaki çocuk dahil 2 kişi yaralandı.

Yetkililer ağır yaralanan çocuğun saldırganla bağlantısını ve saldırının amacını anlamaya çalıştıklarını bildirdi.

İstanbul'un ardından ABD'de kilise saldırısı! 5 yaşındaki çocuğuyla gelip dehşet saçtı - 1. Resim

HER PAZAR NEREDEYSE 45 BİN KİŞİ BU KİLİSEYE GELİYOR

Öte yandan Hartford Dini Araştırmalar Enstitüsü'nün verilerine göre, ülkenin 3. büyük kilisesi olan Lakewood Kilisesi'ndeki pazar ayinlerine her hafta yaklaşık 45 bin kişi katılıyor.

İSTANBUL'DA KİLİSE SALDIRISI

28 Ocak Pazar günü İstanbul, Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında da silahlı saldırı meydana gelmişti. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetmişti.

İstanbul'un ardından ABD'de kilise saldırısı! 5 yaşındaki çocuğuyla gelip dehşet saçtı - 2. Resim

Kilisenin avukatı Afşin Hatipoğlu, saldırıyı şöyle anlatmıştı:

"Ayin devam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye geliyorlar. Ve kapıyı açıp içeriyi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıklarında önce rahmetliyi burada ne yazık ki katlediyorlar."

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENMİŞTİ

Kilisenin güvenlik kameralarına da yansıyan saldırıda, yüzü maskeli iki kişi ayin esnasında kiliseye girdi ve Tuncer Cihan'ı ateş açarak öldürdü.

DEAŞ, Telegram kanalından yaptığı paylaşımla saldırıyı üstlendi.

Kaynak: ABC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...