Tgrt Haber

Tüm işaretler onu gösteriyor İşte Putin’in halefi!

07 May 2022 11:02 - Güncelleme : 07 May 2022 11:18
Tüm işaretler onu gösteriyor İşte Putin’in halefi!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Devlet Başkanı Putin’in kanser olduğuna dair iddialar gündemde. Putin uzmanı analistler, Putin’in ölmesi durumunda neler olacağını değerlendirdi. İşte Putin’in yerine geçecek halefi…

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 3’üncü aya doğru yaklaşıyor. Rus birliklerinin ilerleyişi sürerken 69 yaşındaki Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kanser olduğu ve tedavi için ameliyat olacağı iddia ediliyor. Peki Putin görevi sırasında ölürse Rusya’da ne olur, Putin’in yerine kim geçer? Geçen yıl 2024 ve 2030'da altı yıllık iki dönem daha aday olmasını sağlayan bir yasayı imzalayan Putin’in kendiliğinden siyaseti bırakması veya emekli olması beklenmiyor. Oxford Brookes Üniversitesi'nde Rus iç siyaseti uzmanı olan Dr. Sarah Whitmore, The Mirror'a Putin'in görevi esnasında aniden ölmesi halinde ne olacağını açıkladı.

ÖNE ÇIKAN İSİM

Putin'in halefini kamuoyuna açıklamadığı için bunun kim olacağının belli olmadığını söyleyen Whitmore, ancak bu kişinin rejimin hayatta kalmasını sağlamaya devam edecek biri olacağına dikkat çekti. Halefi olacak ismin Putin'in sadık Savunma Bakanı Sergei Shoigu olduğunu belirten Whitmore, “Son yıllarda, özellikle Ukrayna'nın işgalinden bu yana yüksek profilli bir isim. Putin aniden bir hastalıktan ölecek olsa o zaman insanlara haber verilmeli ve bir tür veraset düzenlenmeli” ifadelerini kullandı.

3 AYDA SEÇİM YAPILMALI

Anayasaya göre Putin’in ölmesi durumundan başbakanın göreve gelmesi gerektiğine dikkat çeken Whitmore, “Ancak üç ay içinde seçim yapılması gerekiyor. Putin çevresindeki rejimin, çıkarlarına uygun, güvenilir bir halef seçmesi çok muhtemeldir. Shoigu gibi tanıdığımız biri, potansiyel bir halef olarak lanse edildi ve popüler ve kabul edilebilir bir yüz olarak görüldü” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...