Tgrt Haber

NATO için terörle mücadele sözü veren İsveç’ten skandal karar: FETÖ'cü Bülent Keneş’in iadesini reddetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2022 13:53 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 14:02
NATO için terörle mücadele sözü veren İsveç’ten skandal karar: FETÖ'cü Bülent Keneş’in iadesini reddetti
fetö,isveç,bülent keneş,iade,nato

İsveç Yüksek Mahkemesi, Türkiye’nin Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş ile ilgili iade talebini reddetti. Mahkeme FETÖ üyesi Keneş için şartların oluşmadığını belirtti. 

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıların ardından NATO’ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya’nın talebini veto eden Türkiye, söz konusu ülkeler şartlarını kabul ettikten sonra talebi onayladı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin iadesini istediği FETÖ firarisi Bülent Keneş ile ilgili İsveç’ten skandal bir karar geldi. İsveç Yüksek Mahkemesi Keneş’in iade talebini reddetti.

FETÖ SANIĞI İÇİN ŞART OLUŞMADI DEDİLER

Yargıtaydan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

ERDOĞAN ‘BİZLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...