Tgrt Haber

İsviçre'de trende baltalı rehine krizi

09 Şubat 2024 15:26 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 15:45
isviçre,rehine

Vaud Polis Sözcüsü Jean-Christophe Sauterel, söz konusu rehin alma olayının ‘terör eylemi’ olduğuna ilişkin şu anda ellerinde herhangi bir somut bir kanıt olmadığını aktardı.

İsviçre'de İranlı bir sığınmacı, baltayla saldırdığı trende 15 yolcuyu saatlerce rehin aldı. İsviçre'de polis, bir yolcu treninde 15 yolcuyu baltayla rehin alan İranlı sığınmacıyı öldürdü.

İsviçre’nin Fransızca konuşan Vaud kantonunda Baulmes ve Yverdon-les-Bains kasabaları arasında sefer yapan trendeki 15 yolcu, Essert-sous-Champvent kasabası yakınlarında İranlı bir sığınmacı tarafından 4 saat boyunca rehin alındı.

Trende, tercüman aracılığıyla yapılan müzakerelerde sonuç alınamayınca yaklaşık 60 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda, saldırgan etkisiz hale getirildi.

"MÜDAHALE SIRASINDA HAYATINI KAYBETTİ"

Operasyon sırasında yolculardan yaralanan olmadı. Polis açıklamasında, “Tüm rehineler zarar görmeden serbest bırakıldı. Rehin alan kişi, müdahale sırasında hayatını kaybetti.” denildi.

Vaud Polis Sözcüsü Jean-Christophe Sauterel, söz konusu rehin alma olayının ‘terör eylemi’ olduğuna ilişkin şu anda ellerinde somut bir kanıt olmadığını aktardı.

Savcılık sözcüsü Vincent Derouand ise yolcuları rehin alan saldırganın gerçek niyetiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...