Tgrt Haber

İtalya’da ‘sel’ kabusu: Ölü sayısı 15’e yükseldi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 May 2023 07:18 - Güncelleme : 24 May 2023 07:23
İtalya’da ‘sel’ kabusu: Ölü sayısı 15’e yükseldi!
italya,sel

İtalya’da etkisini gösteren yoğun yağışlar sele yol açtı. Cadde ve sokaklar çamura dönerken kayıp bir kişinin cansız bedeni bulunmasıyla ölenlerin sayısı 15’e yükseldi. 

İtalya’nın Emilia Romagna bölgesinde geçen hafta yoğun yağışlar neticesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarınmaya çalışılıyor. ANSA ajansının haberine göre sel felaketinde en çok etkilenen yerlerden biri olan Lugo’da kayıp bir kişinin cansız bedeni bulundu. 17 Mayıs gününden beri kayıp olan 68 yaşındaki kişinin cesedinin İtalyan Jandarması ekiplerince bulunduğu kaydedilirken böylece ölenlerin sayısı 15’e yükseldi.

“KIRMIZI ALARM” SÜRÜYOR

Bu arada, Ravenna Cumhuriyet Başsavcılığının da felakete yönelik inceleme başlattığı belirtildi. Diğer yandan yoğun yağış olabileceği uyarısıyla bölgede "kırmızı alarm" statüsü de devam ediyor.

Sel sularının çekildiği kent ve beldelerde de yerel halkın temizlik faaliyetleri ile hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sel felaketi dolayısıyla Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümeti, sel felaketine uğrayan bölgenin ihtiyaçlarına yönelik 2 milyar avrodan fazla kaynak tahsis etmeye karar vermişti.

İtalya’da ‘sel’ kabusu: Ölü sayısı 15’e yükseldi!

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...