Tgrt Haber

Japonya bir ilke imza atacak: Ciddileşen güvenlik ortamı bu adımı attırdı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 May 2024 09:51 - Güncelleme : 26 May 2024 10:01
Japonya bir ilke imza atacak: Ciddileşen güvenlik ortamı bu adımı attırdı

ABD'nin Paisifk'te düzenleyeceği 'Valiant Shield' (Cesur Kalkan) askeri tatbikatına ilk kez Japonya da katılacak.

Çin'in Hint-Pasifik'te artırdığı nüfuzu ve Kuzey Kore'nin tehditkar füze denemeleri karşısında Japonya askeri koordinasyonunu artırma arayışında, ABD'nin tatbikatına katılmaya karar verdi.

Japonya, ABD'nin Pasifik'te düzenleyeceği "Valiant Shield" (Cesur Kalkan) askeri tatbikatına ilk kez katılmaya hazırlanıyor.

Japonya bir ilke imza atacak: Ciddileşen güvenlik ortamı bu adımı attırdı - 1. Resim

''GÜVENLİK ORTAMI GİDEREK CİDDİLEŞİYOR''

Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, açıklamasında ülkesinin, ABD'nin düzenlediği "Valiant Shield" tatbikatına ilk kez katılacağını bildirdi. Kihara, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Giderek ciddileşen güvenlik ortamı karşısında Japonya-ABD ittifakının caydırıcılığını ve müdahale kapasitelerini geliştirmek son derece anlamlı." 

Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, ulusal ordunun ilk kez katılacağı tatbikatta Japonya genelinde 9 farklı eyaletteki askeri üslerden faydalanılacak. Buna göre ABD'nin daveti dolayısıyla Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli 7-18 Haziran'daki "Valiant Shield" tatbikatında görev alacak.

Japonya bir ilke imza atacak: Ciddileşen güvenlik ortamı bu adımı attırdı - 2. Resim

TATBİKATTA 4 BİN PERSONEL OLACAK

Askeri tatbikatta, Japonya ordusundan hava, deniz ve kara kuvvetleri dahil yaklaşık 4 bin personel ile SDF'ye ait 130 araç ve 60 uçak yer alacak.

Guam, Filipinler ve Hawaii bölgelerini kapsayan ve iki yılda bir düzenlenen "Valiant Shield" tatbikatına ABD'den 10 binden fazla personel katılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...