Tgrt Haber

Japonya'dan Rusya'nın A takımına yaptırım

15 Mart 2022 12:13 - Güncelleme : 15 Mart 2022 12:35
Yaptırım uygulananlar arasında “Renova” şirketinin sahibi Rus oligark Viktor Vekselberg da bulunuyor.

Rusya’ya Ukrayna işgalinden dolayı ağır ekonomik yaptırımlar devam ediyor. Japonya Dışişleri Bakanlığı, 17 Rus yetkiliye yaptırım uyguladığını duyurdu. Yeni yaptırımlardan etkilenenler arasında Putin, Lavrov ve Rusya’nın 11 milletvekili de bulunuyor.

Yaptırım uygulananlar arasında “Renova” şirketinin sahibi Rus oligark Viktor Vekselberg da bulunuyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından dolayı Moskova’ya yapılan yaptırımlar giderek ağırlaşıyor. Japonya Dışişleri Bakanlığı, 17 Rus vatandaşının malvarlıklarının dondurulmasına yönelik tedbirler alındığını açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamada kararın  “Ukrayna çevresindeki mevcut uluslararası durum, uluslararası barış ve güvenliği korumak için ve Japonya’nın uluslararası barışı sağlamaya yönelik uluslararası çabalara katkısı olarak” alındığını kaydetti.

17 RUS'A AMBARGO 

Japonya başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov olmak üzere 17 kişinin malvarlıklarını dondurdu. Bunların arasında “Renova” şirketinin sahibi Rus oligark Viktor Vekselberg ve iş adamı Yuriy Kovalçuk’un birkaç akrabası da bulunuyor. Ayrıca yeni yaptırımlardan etkilenenler arasında Rusya Federasyonu’nun 11 milletvekili de yer alıyor.

Japonya’nın yaptırımından etkilenen Rusya’nın 11 milletvekilinin isimleri: 1. Gennadiy Zyuganov, 2. Yuriy Afonin 3. Evgeniy Bessonov 4. Leonid Kalaşnikov 5. Vladimir Kaşin, 6. Nikolay Kolomeyitsev, 7. Aleksey Kurinnıy 8. İvan Melnikov 9. Dmitriy Novikov 10. Nikolay Osadçiy 11. Kazbek Taysayev. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...