Tgrt Haber

Japonya'da yine uçak kazası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Şubat 2024 11:07 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 14:44
Japonya'da yine uçak kazası

Japonya'da yine bir uçak kazası meydana geldi. Aynı havayolu şirketine ait yolcu uçağı pistte çarpıştı.

Japonya​'da sabah saatlerinde yine bir uçak kazası​ meydana geldi. Kyodo ajansının aktardığı bilgilere göre; yerel saatle 10.10'da Itami Havalimanı'nda All Nippon Airways (ANA) firmasına ait iki yolcu uçağı çarpıştı.

YARALI YOK

İç hatlar terminalinin pistinde meydana gelen kazada; mürettebat ve yolculardan yaralanan olmazken uçaklarda küçük çaplı hasar oluştu. 

BU İLK KAZA DEĞİL

Japonya’nın Hokkaido eyaletindeki New Chitose Havalimanı'ndan 2 uçak daha çarpışmıştı. Kazada deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan JCG uçağındaki 5 personel hayatını kaybetmiş, pilot ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

Alev topuna dönen JAL uçağındaki 367'si yolcu, 12'si mürettebat 379 kişi ise başarılı bir tahliye operasyonu ile sağ olarak kurtulmuştu. Kazanın ardından başlatılan soruşturmada JCG uçağının piste giriş izninin olmadığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...