Tgrt Haber

Japonya'ya gidenler dikkat! Restoranda kendi çubuklarınızla yemek yerken gözaltına alınabilirsiniz

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Japan Times
07 Nisan 2023 14:11 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 14:36
Japonya'ya gidenler dikkat! Restoranda kendi çubuklarınızla yemek yerken gözaltına alınabilirsiniz
japonya,yemek,gözaltı

Ortak kullanılan kaseye kendi yemek çubuklarını daldıran iki kişi Japonya'da gözaltına alındı. İkili, restoranın hizmetini engellemekle suçlandı.

Japonya Osaka'daki bir restoranda iki kişi, Türkiye'ye göre oldukça ilginç bir sebepten gözaltına alındı. Ülkenin tanınmış gyūdon zinciri Yoshinoya tarafından işletilen restoranda Türkçe'de 'sığır eti kasesi' anlamına gelen gyūdon, Japonya'nın en popüler yiyecekleri arasında... Pirinç üzerinde terbiyeli sığır eti ve soğanIn dizilmesinden meydana gelen yemek genellikle de zencefil turşusu ile beraber veriliyor. Fakat turşuların bulunduğu kaseler genel olarak ortak kullanılıyor. Hijyen ve sağlık açısından da müşterilerin kaselerdeki turşuları kendi yemek çubuklarıyla değil, özel çubuklarla çıkartarak tabağına alınması isteniyor.

34 yaşındaki Toshihide Oka ve 35 yaşındaki Ruy Shimazu, zencefil turşusu kasesine kendi yemek çubuklarını daldırdı ve gözaltına alındı. İkili, restoranın hizmetini engellemekle suçlandı. The Japan Times'ın haberine göre, ikili, bunu kasti olarak yaptı. Hatta Shimazu, yemek çubuklarını zencefil kasesine daldırdığı sırada Oka bunu telefonuyla video kaydına aldı.

''KOMİKLİK OLSUN DİYE YAPTIK''

Shimazu, savunmasında bunu ''İnsanları güldürmek'' için yaptığını söyledi. Oka ise "Shimazu'ya komik bir şey yapmasını söyledim. Komik olduğunu düşündüğüm için herkese göstermek istedim" dedi.

Adalet Bakanlığı, ikiliye mala zarar verme suçlaması yöneltti. Bu olayın ardından Osaka'daki restoran geçici süreli olarak kapattı. Tüm kaselerdeki zencefil turşuları ise değişti.

RESTORAN: BİR DAHA YAŞANMAMASINI DİLİYORUZ

Ülke genelinde yaklaşık 1000 restoran işleten firmanın bir sözcüsü, "Bu haberin müşteriler arasında rahatsızlığa ve endişeye neden olması ve genel olarak dışarıda yemek yemenin güvenliğini sorgulamasına sebebiyet vermesi gerçekten üzücü. Bunun bir daha yaşanmamasını içtenlikle diliyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: The Japan Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gulendam Atayewa 2 Eylül 2020 19:09

Tesekkur ederim nusasta koymasam olurmu baska bisey koyulurmu ne koyulur acaba lutfen soylermisiniz

Sonraki Haber Yükleniyor...