Tgrt Haber

Kabe'nin örtüsü 200 uzman tarafından değiştirildi: 120 kilo altın ve 100 kilo gümüş…

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Temmuz 2023 14:32 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 14:39
Kabe'nin örtüsü 200 uzman tarafından değiştirildi: 120 kilo altın ve 100 kilo gümüş…
kabe,arabistan,örtü

Geleneksel olarak Hicri yılın ilk günü değiştirilen Kabe’nin örtüsü bu yıl da coşkulu bir programla yenilendi. 200 uzman tarafından titizlikle üretilen örtüde 120 kilo altın ve 100 kilo gümüş kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Mescid-i Haram'ın merkezinde yer alan Kabe her yıl milyonlarca Müslüman tarafından ziyaret ediliyor. Hac ibadetinin yanı sıra farklı dönemlerde umre gibi özel programlarla da ziyaret edilen Kabe’nin örtüsü değiştirildi.

KABE İMAMI BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Haremeyn İşleri Genel Başkanlığı tarafından her yıl yapıldığı gibi Kabe'nin eski örtüsü çıkarılarak yerine yenisi yerleştirildi. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, değiştirme işlemi Harameyn İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Sudeysi başkanlığındaki ekip tarafından yapıldı.

120 KİLO ALTIN VE 100 KİLO GÜMÜŞ KULLANILDI

Geleneksel olarak Kabe'nin örtüsü her Hicri yılın ilk günü 1 Muharrem'de coşkuyla değiştiriliyor. Toplam 45 adet parçadan Kabe örtüsü, 850 kilogram saf ipekten kumaş üzerine motif ve hatlar için 120 kilo altın ve 100 kilo gümüşten oluşuyor. 

200 KİŞİLİK ÖZEL UZMAN HEYET ÜRETTİ

Kabe'nin örtüsü, Mekke'deki Kral Abdulaziz Kabe-i Müşerrefe Örtüsü Kompleksi'nde 200 uzman tarafından titizlikle üretiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...