Tgrt Haber

ABD ile Çin'i burun buruna getiren Pelosi'nin Tayvan ziyaretine Çeçen lider Kadirov'dan alaycı yorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2022 00:52 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 19:59
ABD ile Çin'i burun buruna getiren Pelosi'nin Tayvan ziyaretine Çeçen lider Kadirov'dan alaycı yorum
Kadirov,Pelosi,Çin,Tayvan

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çin ile ABD'yi savaşın eşiğine getiren Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pelosi'nin Tayvan'a inişinden önce 'Birazdan kim büyük güç göreceğiz' paylaşımı yapan Kadirov, uçağın sorunsuz şekilde inmesinden sonra ise "Madem bu kadar kolay olacaktı, bu tantana niye çıktı" ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşında Rus lider Vladimir Putin'in yanında saf tutan Çeçen lider Ramazan Kadirov yeniden meydana çıktı.

Birkaç gün önce Balkanlar'da yaşanan Sırbistan-Kosova geriliminden NATO'yu sorumlu tutan Kadirov, bu kez de Çin ile ABD'yi karşı karşıya getiren ve Pasifik'te savaş alarmına neden olan Tayvan krizine dahil oldu.

'BÜYÜK GÜÇ KİMMİŞ GÖRECEĞİZ'

Çeçen lider Kadirov, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nany Pelosi'nin tartışmalara yol açan Tayvan ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Telegram üzerinden Pelosi'ye mesaj gönderen Kadirov, ABD'yi tehdit etti.

Kadirov Telegram'daki mesajında "15 dakika içinde, 'büyük güç'ün kim olduğunu göreceğiz: ABD veya Çin. Kendimizden bahsetmiyoruz bile" ifadelerini kullandı.

"BU KADAR TANTANA NEDEN ÇIKTI?"

Çin'in Tayvan'a gitmesi durumunda uçağını vurmakla tehdit ettiği Pelosi Tayvan'a sorunsuz biçimde ayak basınca yeniden paylaşım yapan Kadirov, yaşananları şu sözlerle yorumladı:

"Madem yaşlı kadın bu kadar kolay inecekti, o zaman bu tantana neden çıktı? Koskoca neneyi korkutmaya, savaş uçaklarını göndermeye gerek yoktu."

NE OLMUŞTU?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin'in tüm tehditkar açıklamalarına rağmen Tayvan'ı ziyaret edeceğini dile getirdi. Çin ise ziyaretin gerçekleşmesi durumunda Pelosi'nin uçağını vuracağını duyurmuştu.

Tüm dünyanın diken üstünde takip ettiği ziyaret bugün resmen gerçekleşti ve Nancy Pelosi Tayvan'a indi. Ayağının tozuyla açıklama yapan Pelosi, "Ziyaret ABD politikası ile çelişmiyor" açıklamasını yaptı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı ise Pelosi'nin ziyaretine sert tepki göstererek askeri operasyon başlatma kararı aldı ve gerçek mermilerin kullanılacağı tatbikat gerçekleştireceğini duyurdu. İlk tatbikat gece yarısı Tayvan adasının doğusunda gerçekleşti ve j-20 jetlerinin de kullanıldığı tatbikatta ABD'ye gözdağı verildi.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng’in Çin hükümeti adına ABD'ye sert bir temsil ve protestoda bulunmak üzere ABD'nin Çin Büyükelçisi Burns'ü acilen Dışişleri Bakanlığı'na çağırmaya yetkili kılındığı bildirildi.

ABD'nin hatalarının bedelini ödemesi gerektiğini söyleyen Xie, “Çin gerekli önlemleri kararlılıkla alacaktır. Siyasi sermaye elde etmek için Tayvan meselesini manipüle etmeye çalışan herkes bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...