Tgrt Haber

Çeçen lider Kadirov'a büyük şok! Askerleri Ukrayna'dan kaçtı

21 Mart 2022 15:11 - Güncelleme : 23 Mart 2022 15:52
Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gittiğini duyurmuştu.

Ukrayna İç Güvenlik Servisi (SBU), Çeçen lider Kadirov'un askerlerinin Belarus üzerinden Ukrayna'dan kaçtıklarını açıkladı.

Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gittiğini duyurmuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 26. gününde Ukrayna İç Güvenlik Servisi (SBU), işgalin ilk 3 haftasında yüksek kayıpların verilmesiyle birlikte Çeçen askerlerin geri çekilmeye başladığını duyurdu. The Mirror'ın haberine göre, 13 Mart'ta Kadirov'un askerleri Kiev'den ayrıldı ve Belarus üzerinden ülkelerine döndüler. 

Çeçen lider Kadirov ise geçtiğimiz günlerde Telegram'dan bir video paylaştı ve Kiev'de olduğunu iddia etti. Kadirov, savaşçıları arasında zayiat olduğu haberlerini başta yalanlamış fakat 28 Şubat'ta isimlerini vermese de iki Çeçen askerin ölümünü kabul etmişti.

Çeçen lider Kadirov'a büyük şok! Askerleri Ukrayna'dan kaçtı

SBU istihbarat görevlileri ise, sadece 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Gostomel havaalanını ele geçirme çabaları sırasında "birkaç yüz" Çeçen savaşçının öldürüldüğünü söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...