Tgrt Haber

İbrahim Kalın'ın MİT'in başına getirilmesi dünya basınında geniş yankı buldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Ajanslar, TGRT Haber
06 Haziran 2023 11:24 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 11:29
İbrahim Kalın'ın MİT'in başına getirilmesi dünya basınında geniş yankı buldu
İbrahim Kalın,MİT,Cumhurbaşkanı Erdoğan

MİT başkanlığına İbrahim Kalın'ın getirilmesi hem Türkiye'de hem de dünya basınında geniş yankı buldu. Kalın'ın Türkiye'nin dış politika gündemini şekillendiren birçok diplomatik çabaya öncülük ettiği belirtilen yazılarda 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı' ifadelerine de yer verildi.

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın başına İbrahim Kalın’ın getirildiğini duyurdu. Bir süredir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı olarak başarılı bir görev sürdüren Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğu devralmış oldu.

Kalın'ın MİT'in başına geçmesiyle birlikte Erdoğan’ın 2002’den bu yana süren başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde MİT’in başına kurum dışından atanan ikinci sivil yetkili oldu. MİT'in Kalın'a emanet edilmesi hem Türkiye'de hem de dünya basınında geniş yankı buldu.

"ERDOĞAN'IN UZUN SÜREDİR SIRDAŞI"

Londra Merkezli Middle East Eye (MEE) gazetesi Kalın'ın MİT'in başına getirilmesini, 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı' ifadeleriyle duyurdu. Kalın'ın 2014'ten bu yana cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve cumhurbaşkanı dış politika danışmanı olarak görev yaptığına dikkat çeken gazete MEE, yeni MİT Başkanı'nın doktora derecesine sahip olduğunun altını çizdi.

İbrahim Kalın'ın MİT'in başına getirilmesi dünya basınında geniş yankı buldu

'HAYATİ BİR ROL OYNADI'

 'Uzun süredir Erdoğan'ın yakın arkadaşı olan Kalın, 2014'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapıyordu' ifadeleriyle gelişmeyi duyuran Al Arabiya ise Türkiye'nin dış politikasının yönlendirilmesinde hayati bir rol oynadığına vurgu yaptı.

Reuters ise haberi "Erdoğan sözcü kalını istihbarat şefi olarak atadı" başlığını attı. Haberde Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın atandığı belirtilirken, Kalın'ın 2014 yılından bu yana sözcülük yaptığı bilgisine yer verildi. 

İbrahim Kalın'ın MİT'in başına getirilmesi dünya basınında geniş yankı buldu

KOMŞUDA DA MANŞETTE

Yunan Kathimerini 'Kalın resmen MİT başkanlığına atandı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Ethnos ise haberinde Kalın'ın 'Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…" ifadelerini kullandı' sözlerine yer verdi. Skai 'Erdoğan'ın sağ kolu, mutlak güvendiği adam bundan böyle Türk gizli servisinin iplerini hareket ettirecek' dedi.

Bir başka Yunan gazetesi To Vima 'Kalın, gizli servislerin başına geçti' başlığını attı. ERT Kalın'ın uzun süredir başdanışmanı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Ajanslar, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...