Tgrt Haber

Kamboçya'da vahşice öldürülen Türk için bakanlık devreye girdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Mart 2024 08:45 - Güncelleme : 03 Mart 2024 08:58
Kamboçya'da vahşice öldürülen Türk için bakanlık devreye girdi
türk,cinayet,kamboçya

Kamboçya'da kavga ettiği 6 kişinin saldırısı sonucu ölen Ufuk Öntürk için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Cenaze Türkiye'ye getirilecek. 

Ufuk Öntürk, kalp krizi sonrası dünyayı gezmeye başlayıp, 6 yıl önce Kamboçya'ya taşınmıştı, vahşice öldürüldü. Öntürk'ün akrabaları, cinayete karışanların hak ettiği cezayı almaları için yardım beklerken, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. 

Öntürk'ün eniştesi Deniz Keser, "Odada ölü bulunduğu söylediler. Cinayete kurban gittiğini, kaldığı pansiyonda tabak kırılmış. Bu nedenle tartışma başlamış. Pansiyon sahibi ve çalışanlarının bulunduğu 6 kişi, çekiçle başından yaralamış. Hunharca öldürüldüğünü öğrendik." açıklamasında bulundu.

Kamboçya'da vahşice öldürülen Türk için bakanlık devreye girdi - 1. Resim

CENAZEYİ YAKMAK İÇİN İZİN İSTEDİLER

52 yaşındaki Öntürk'ün İzmir'deki yakınları cinayetten, Kamboçya'dan gelen telefon sayesinde haberdar oldu. Ufuk Öntürk, 25 Şubat'ta kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının saldırısında hayatını kaybetmişti. Aileden Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet isteniyordu.

Yakım işlemini kabul etmeyen aile cenazeyi Türkiye'ye getirmek istedi ancak, 15 bin doları bulan masrafları karşılayamadı. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi, Kamboçya'daki yetkililerle temasa geçildi.

Kamboçya'da vahşice öldürülen Türk için bakanlık devreye girdi - 2. Resim

''CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUZ''

Ufuk Öntürk'ün ablası Yıldız Eyiçalış, "Bu cinayeti işleyen kişiler şu an tutuklu ama oranın kanunları duyduğumuza göre çok demokrasiye göre harekete edilmiyor. Salıverilmesinden de korkuyoruz. Bu kişilerin, mutlaka cezalarını çekmesini istiyoruz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...