Tgrt Haber

Kan donduran olayda yeni gelişme: Seri bebek katili hemşirenin cezası değişti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
26 May 2024 09:37 - Güncelleme : 26 May 2024 09:47
Kan donduran olayda yeni gelişme: Seri bebek katili hemşirenin cezası değişti

Modern zamanın en çok bebek öldüren katili olarak kayıtlara geçen İngiltere'deki yenidoğan hemşiresi Lucy Letby'in cezası değişti. Seri bebek katili hemşire, artık ömrü boyunca hapisten çıkamayacak. 

İngiltere'nin Chester şehrinde 2015-2016 yıllarında hastanenin yenidoğan ünitesinde 7 bebeği öldürmekten, 6 bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulunan hemşire Lucy Letby'in müebbet hapsi, ömür boyu hapse çevrildi.

Britanya Temyiz Mahkemesinin 3 yargıçtan oluşan heyeti, hemşirenin temyiz başvurusunu da reddetti. 

EVİNDEN NOTLAR ÇIKMIŞTI

5'i erkek, 2'si kız 7 bebeği öldürmekle, 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsle yargılanan hemşire Lucy Letby'nin evinde yapılan aramada, kendi el yazısıyla yazılmış bazı notlar bulunmuştu. 

Kan donduran olayda yeni gelişme: Seri bebek katili hemşirenin cezası değişti - 1. Resim

Hemşire Letby'nin notlarında ''Hangi iddialar kim tarafından yapıldı?", "Yorumlarını destekleyecek yazılı delilleri var mı?" gibi ifadelere yer verdiği kaydedilmişti. Notların birinde "Yanlış bir şey yapmadım ve ellerinde kanıt yok, neden saklanmak zorundayım?" ifadesinin yazılı olduğu, bir diğer notta ise "Ben kötü biriyim.", "Yeterince iyi olmadığım için onları bilerek öldürdüm." şeklindeki ifadelerin yer aldığı belirtilmişti. 

Kan donduran olayda yeni gelişme: Seri bebek katili hemşirenin cezası değişti - 2. Resim

NELER OLMUŞTU?

Öte yandan hemşireye yöneltilen suçlamalar kontes Chester hastanesinde 2015-2016 yılları arasında şüpheli bebek ölümlerinin araştırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Hastane yönetiminin başlattığı soruşturmada bebek ölümlerinin hep Lucy Letby'nin nöbetçi olduğu sırada gerçekleştiği belirlenmişti.

Polisin devreye girmesiyle Letby'nin bebekleri vücutlarına insülin veya hava vererek öldürdüğü sonucuna varılmıştı. Polis, hemşirenin çocuklara eziyet ederek öldürdüğü tespitinde de bulunmuştu.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...