Tgrt Haber

ABD’de yine maske takılmaya başlandı! Nedeni ise koronavirüs değil, orman yangınları…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Haziran 2023 07:18 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 07:24
ABD’de yine maske takılmaya başlandı! Nedeni ise koronavirüs değil, orman yangınları…
abd,kanada,yangın,maske

Kanada’da günlerdir süren orman yangını ABD’nin kuzey doğu eyaletini dumana bürüdü. Başta New York olmak üzere birçok şehrin hava kalite seviyesi turuncu renkten kırmızı renge çıkarken koronavirüs pandemisinde veda edilen maskeler yeniden kullanılmaya başlandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre 413 orman yangınının aktif olarak sürdüğü Kanada’dan gelen dumanlar ABD’de hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle ülkenin kuzey doğu eyaletlerinde hava kalitesinde büyük düşüş gözlemlenirken bazı noktalarda kırmızı alarm verildi. Yetkililer özellikle akciğer ile ilgili herhangi bir sağlık problemi olan vatandaşlara dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulundu. Milyonlarca kişi N95 koruyucu maskesi ile dışarı çıkarken New York’taki turuncu hava objektiflere de yansıdı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1666526799185018880

MASKE DAĞITIMINA BAŞLANDI

Koca şehir koyu turuncu bir bulutun içerisine gömülürken bugünden itibaren 1 milyon adet ücretsiz maske dağıtılacağı açıklandı. Hava kalitesindeki düşüşün hafta sonu da sürmesi tahmin ediliyor. New York Valisi Kathy Hochul, "Bu geçici bir durum. Covid gibi değil" açıklamasını yaptı. Kentteki otobüs ve trenlerde hava kalitesinin yüksek tutulduğunu kaydetti.

ABD’de yine maske takılmaya başlandı! Nedeni ise koronavirüs değil, orman yangınları…

ÜLKE TARİHİNİN EN KÖTÜ YANGINLARI…

Kanada'da yangınlar nedeniyle 26 binden fazla insanın güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtildi. Mevcut durumun, ülkede şimdiye kadarki en kötü yangın sezonu olduğu değerlendiriliyor. Kanada'daki yangınlarda şimdiye kadar 3,8 milyon hektar alanın yandığı hesaplanıyor. Yılın bu döneminin ortalamasına göre, bu alan 12 kat daha fazla.

Uzmanlar, iklim değişikliğinin, olağanüstü hava koşullarını ve orman yangınlarını sıklaştırdığı görüşünde.

ABD’de yine maske takılmaya başlandı! Nedeni ise koronavirüs değil, orman yangınları…

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet agirman mardin midyatan 25 Mart 2020 20:55

Allah yar ve yardimcimiz olsun alah sizleri ve bizim devletimizi yontemlerden razi ilsun basimizdan eksik etmesin amin

Sonraki Haber Yükleniyor...