Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kara harekatı sinyaline Rusya'dan ilk yorum

24 Kasım 2022 16:18 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 16:49
vladimir putin,rusya,suriye,harekat,ırak

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı terör hedeflerine yönelik başlattığı hava harekatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de kara harekatının da sinyalini verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisinden konuya ilişkin açıklama geldi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen hain saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ile Irak'ın kuzeyinehava harekatı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava harekatının ardından kara harekatının da başlayacağını, "Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır" diyerek verdi. 

En uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine binileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatay'dan Hakkâri'ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkânı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekâtlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk, kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz" dedi.

''YAPMAMALARI İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi ise konuya ilişkin, "Türkiye'den kara operasyonunun yapılmayacağına dair güvence almadık. Ancak yine de bu operasyonları yapmaktan kaçınma ihtimallerinin olduğu görülüyor. Biz yapmamaları için ikna etmeye çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

254 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Pençe-Kılıç Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini belirten Akar, "Harekat, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamalarını yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...