Tgrt Haber

Katar ve Taliban arasında gizli görüşme! ABD Başkanı Biden'ın da haberi vardı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
31 May 2023 10:01 - Güncelleme : 31 May 2023 10:43
Katar ve Taliban arasında gizli görüşme! ABD Başkanı Biden'ın da haberi vardı
katar,taliban,afganistan

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın üst düzey ismi Ahundzade ile Katar Başbakanı Es-Sani'nin görüştüğü ortaya çıktı. 

İngiliz haber ajansı Reuters, 12 Mayıs'ta Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'da Taliban'ın üst düzey ismi Ahundzade ile Katar Başbakanı Es-Sani arasında gizli bir görüşme gerçekleştiğini ortaya çıkardı. Reuters'a konuşan kaynaklar, Taliban liderinin Es Sani'yi ülkenin güneyindeki Kandahar kentinde ağırladığını duyurdu. Bu görüşme uluslararası medya kuruluşları tarafından ''Afganistan’ın dış dünyaya açılmak istemesine dair bir adım'', ''Ahundzade ilk kez bir yabancı ülke lideriyle görüşecek'' şeklinde yorumlandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın bu görüşmeden habernin olduğu belirtildi. Bir kaynak, Katarlı bakanın, Ahundzade’ye, ''kız çocuklarına eğitim yasağı ve kadınlara istihdam yasakları bitirilmeli'' dediğini söyledi. 

''GÖRÜŞME POZİTİF GEÇTİ''

Afganistan’da gerçekleşen görüşme için, ''Katar için diplomatik bir başarı'' yorumu da yapıldı. İsmini açıklamayan kaynak, ''Görüşme çok pozitif bir atmosferde geçti. Ahundzade, uluslararası toplulukla diyalog kurmaya devam etmeye çok ilgi gösterdi'' dedi.

Beyaz Saray, Katar ve Taliban konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Afganistan ile diplomatik bağı olmayan Katar’ın Kabil’deki büyükelçiliği halen açık.



Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...