Tgrt Haber

"Kiev hayaleti" kimdir? Kiev'in hayalet pilotu bir günde 6 Rus uçağı düşürerek kahraman oldu!

01 Mart 2022 08:50 - Güncelleme : 01 Mart 2022 11:51

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken, Ukrayna halkının kahraman ilan ettiği pilot gündem oldu! "Kiev Hayaleti (Ghost of Kyiv)" olarak bilinen; "Kiev hayalet pilotu hayal mi yoksa gerçek mi?" sorularını da beraberinde getiren pilotun kim olduğu araştırılmaya başladı. Rus uçaklarını vuran kişinin adının "Vladmir Abdonov" olduğu iddia edilirken, konuya ilişkin detaylar haberimizde...

"Kiev hayaleti" Ukrayna'da kahraman ilan edildi.

Kiev'de 6 Rus uçağını etkisiz hale getirdiği iddia edilen ve ülkede kahraman olarak anılan "Kiev Hayaleti kimdir, iddialar gerçeği yansıtıyor mu?" sorularının cevabı merak edilmeye başladı. İddiaya göre, hayalet pilot, Rus uçaklarını düşürdükten sonra ortadan kayboldu. Ukrayna'nın AB Temsilcisi ise, “Ukrayna’nın MIG 29 savaş uçağı pilotu, hava savaşlarında tek bir günde Ruslara karşı 6 zafer kazandı” diyerek konuya dair açıklama yaptı. Bir kesim ise Hayalet pilotun üretilmiş bir kahramanlık hikayesi olduğunu ve bu hikayenin Ukrayna halkına motivasyon sağladığının altını çizdi. İşte, Kiev Hayaleti olarak bilinen pilota dair merak edilenler...

KİEV HAYALETİ UKRAYNA'DA KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

6 Rus uçağı vuran pilotun adının Vladmir Abdonov olduğu iddia edilirken, Kiev'in hayalet pilotu, Ukrayna'ya umut olan bir kahraman olarak adlandırıldı.

Ukraynalılar pilot hakkında sosyal medya paylaşımlarında, "Kiev'in Hayaleti" pilotunun MiG 29 Fulcrum uçağında olduğunu, vatandaşlara güç verdiğini ve çatışmadan galip çıkacaklarına inanmalarına yardımcı olduğun altını çizerken; bahsi geçen pilota, ülkesini savunduğu ve görevini tamamladıktan sonra ortadan kaybolduğu için "Kiev'in Hayaleti" adı verildiği belirtildi.

YETKİLİLERDEN "HAYALET PİLOT" AÇIKLAMASI

Ukraynalı yetkililer kahramanın varlığını henüz doğrulamasa da, sosyal medyadaki iddialara göre "hayalet pilot", 24 Şubat 2022'de, iki SU-35, bir SU-27, bir MIG-29, iki SU-25 olmak üzere altı Rus uçağını etkisiz hale getirerek düşürdü. 

Ukrayna’nın resmi Twitter hesabında ise kahraman pilota dair bir yazı yayımlandı. Yazıda, ”İnsanlar ona Kiev'in Hayaleti” diyor. Ve haklı olarak - bu Ukrayna hava kuvvetleri (UAF) ası (beşten fazla uçak düşüren pilot), başkentimiz ve ülkemiz üzerindeki gökyüzüne hükmediyor ve işgalci Rus uçakları için şimdiden bir kabus haline geldi” diyerek konuya dikkat çekti. 

UKRAYNA'NIN AB TEMSİLCİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna'nın Avrupa Birliği Temsilcisi Mykola Tochytskyi, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada hayalet pilota dair açıklama yaptı. “Ukrayna’nın MIG 29 savaş uçağı pilotu, hava savaşlarında tek bir günde Ruslara karşı altı zafer kazandı” diyerek halkın kahramanı haline gelen ve hikayesi ile birçok kişiye motivasyon sağlayan hayalet pilot ülke gündemine yerleşti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...