Tgrt Haber

Kiev’de patlama sesleri: Rus güçleri füze ile saldırdı

05 Haziran 2022 10:25 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 10:32
Kiev’de patlama sesleri: Rus güçleri füze ile saldırdı
kiev,patlama

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e Rus güçleri füze ile saldırdı. Saldırıyı doğrulayan belediye başkanı Vitaliy Kliçko can kaybının olmadığını ancak bir yaralının hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 100 günü aşarken milyonlarca kişi topraklarını terk ederek mülteci konumuna düştü. Ukrayna topraklarında zaman zaman yükselen silah sesleri ve dumanlar bugün de sabah saatlerinde düzenlenen füze saldırısı ile yinelendi.

KİEV’DE ART ARDA PATLAMA SESLERİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus güçleri tarafından füzeli saldırı gerçekleştirildi. Çok sayıda patlamanın geldiği bildirilirken füze saldırısını Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko da doğruldu. Şehrin Darnutskyi ve Dniprovskyi çevresindeki patlamalarda bir kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

UKRAYNA: FÜZE VE HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Şuana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı duyurulurken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, “Ülkemizdeki askeri ve sivil altyapıya, özellikle de Kiev'e füze ve hava saldırıları başlatmaya devam ediyor” dedi. Patlamaların ardından gözlem yapan bir CNN muhabiri , kentin kuzeydoğu kesiminde gökyüzünde kalın bir duman sütunu görüldüğünü söyledi. Ayrıca liman kenti Odessa'nın çevresine füze saldırılarının yapıldığı ifade edildi.

SEVERODONETSK ŞEHRİ RUS ORDUSUNDAN ALINDI

Ukrayna, Rus ordusunun Luhansk bölgesine bağlı Severodonetsk şehrini kaybettiğini açıkladı.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...