Tgrt Haber

Kongo'da havan topu saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ocak 2024 09:44 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 09:45
Kongo'da havan topu saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Kongo Cumhuriyeti,havan topu,saldırı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusunda bulunan Kuzey-Kivu eyaletinde isyancı grubun havan toplarıyla düzenlediği saldırıda en az 19 sivil yaşamını yitirdi, 27 sivil yaralandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ordusunun Kuzey-Kivu Sözcüsü Yarbay Ndjike Kaiko Guillaume, yaptığı açıklamada, "23 Mart Hareketi (M23)" adlı isyancı grubun üyeleri Mweso kasabasına 120 havan topu attığını belirtti.

Guillaume, M23 üyelerinin saldırısında 19 sivilin hayatını kaybettiğini, 27 sivilin yaralandığını açıkladı. Kuzey Kivu’nun Masisi ve Rutshuru bölgelerindeki birçok köyde KDC ordusu ile M23 üyeleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

DEFALARCA KEZ BÜYÜK ŞEHİRLERİ ELE GEÇİRDİLER

2012'de hükümete karşı isyan başlatan ve Kuzey Kivu'da etkin olan M23 adlı grup, daha önce defalarca büyük şehirleri ele geçirdi ve Birleşmiş Milletler (BM) güçlerince geri püskürtüldü.

Grubun liderliğini, Ruanda İç Savaşı'nda Ruanda Halksever Cephesi için savaşmış Sultani Makenga yapıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...