Tgrt Haber

Köpekbalığı ile korkunç mücadele: Bir bacağını kaybetse de kıyıya çıkabildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Independent
27 Ağustos 2023 15:25 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 15:40
Köpekbalığı ile korkunç mücadele: Bir bacağını kaybetse de kıyıya çıkabildi
köpekbalığı

Yeni Güney Gallerli sörfçü, tam kıyıya dönmeye karar verdiği anda köpekbalığı saldırısına uğradı. Talihsiz sörfçü, köpekbalığı saldırısında bir bacağını kaybetti.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Port Macquarie kentindeki Lighthouse Plajı'nda korkunç bir köpekbalığı saldırısı gerçekleşti. 44 yaşındaki sörfçü, kıyıya geri yüzmeye karar verdiği anda beyaz bir köpekbalığı, saldırıya geçti. 30 saniye kadar köpekbalığı ile mücadele etmeye çalışan adamın her iki bacağı da ciddi şekilde yara aldı. Ona rağmen sörfçü, kıyıya çıkmayı başardı. 

Altı kişilik bir grupla sörf yapan talihsiz sörfçü Toby Begg, saldırıya uğradığında kıyıdan 150 metre uzaktı. Aralarında görevde olmayan bir acil servis doktorunun da bulunduğu görgü tanıkları, sağlık görevlileri gelene kadar Begg'in bacaklarına turnike uyguladı ve ilk yardım yaptı.

BİR BACAĞINI KAYBETTİ

Hava yoluyla Newcastle'daki John Hunter Hastanesi'ne kaldırılan Begg'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, iki çocuk babasının bir bacağını kaybettiği bildirildi.

Yeni Güney Galler Polisi Başmüfettişi Martin Burke, 2GB adlı radyo kanalına yaptığı açıklamada, fotoğraflarda, mavi ve beyaz bir sörf tahtasının alt kısmının parçalandığı ve kenarında ısırık izleri olduğunu belirtti.

Öte yandan Lighthouse Plajı'nda Temmuz 2021 ile Haziran 2022 arasında, aralarında iki erkek beyaz köpekbalığının da bulunduğu yaklaşık 10 köpekbalığı tespit edilmişti. 

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...