Tgrt Haber

Kraliçe Elizabeth Platin Jübile kutlamalarının 2. gününde yok! Sağlığı el vermedi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Haziran 2022 14:33 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 14:55
Kraliçe Elizabeth Platin Jübile kutlamalarının 2. gününde yok! Sağlığı el vermedi
kraliçe elizabeth,ingiltere

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 4 günlük kutlamaların 2. gününde Kraliçe rahatsızlandı. St. Paul Katedrali'ndeki Şükran Günü Törenine katılamayan Kraliçe'yi oğlu Prens Charles temsil etti.

İngiltere Kraliçesi II Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıl dönümü için düzenlenen 4 günlük Platin Jubile kutlamaları bugün başkent Londra'daki St. Paul Katedrali'nde Şükran Günü ayini ile devam etti. Etkinliğe Kraliçe'nin de katılması beklenirken Buckingham Sarayı, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla Kraliçenin rahatsızlandığı için katedraldeki törene katılmamayı tercih ettiğini aktardı. Birleşik Krallık’ta en uzun süre tahtta kalan hükümdarı 96 yaşındaki Kraliçe, Şükran Günü ayininde oğlu Galler Prensi Charles tarafından temsil edildi.

Kraliçe Elizabeth Platin Jübile kutlamalarının 2. gününde yok! Sağlığı el vermedi

KRALİÇE BEKLENİRKEN PRENS CHARLES GELDİ

Tören nedeniyle Kraliyet Donanması, İngiliz Ordusu ve Kraliyet Hava Kuvvetleri mensupları katedralin dışında beklerken, yerel saatle 10.55 sıralarında ülkenin en büyük kilise çanı St. Paul Katedrali'nde çalınmaya başladı. Kraliyet ailesi üyeleri saat 11.00 sıralarında ise St. Paul Katedrali’ne gelmeye başladı. Tören, katedrale en son Prens Charles'ın gelişiyle 11.30'da başladı.

Törene Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton, Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, Kraliyet görevlerini bırakan Prens Harry ve eşi Meghan Markle ve Kraliyet ailesinin diğer üyeleri katıldı. Ayrıca, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve eşi Carrie Johnson, Dışişleri Bakanı Liz Truss, İçişleri Bakanı Priti Patel ve İşçi Partisi Lideri Keir Starmer gibi hükümet bakanları da törende hazır bulundu.

JÜBİLE FENER AYDINLATMASINA DA KATILMADI

Öte yandan Kraliçe Elizabeth, törenin ilk gününde ilk olarak Buckingham Sarayı'ndaki balkonda askeri geçit törenini ve Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuşunu seyrederken görülmüştü. Ardından Kraliçe dün akşam saatlerinde Windsor Kalesinde jubile fener aydınlatması etkinliğine katılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...