Tgrt Haber

Kraliçe Elizabeth'in 96. yaş gününe özel 91 pare top atışı

21 Nisan 2022 15:41 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 16:07
Kraliçe Elizabeth'in 96. yaş gününe özel 91 pare top atışı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 96. yaş günü için Windsor Kalesi'nde tören düzenlendi. Kraliçe için Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından 91 pare top atışı gerçekleştirildi.

İngiltere'de en uzun süre tahtta kalan Kraliçe II. Elizabeth'in 96. yaş günü nedeniyle Windsor Kalesi'nde tören düzenlendi. Törende Coldstream muhafızları nöbet değiştirme töreni gerçekleştirdi. 

Coldstream Muhafızları Grubu tarafından Kraliçe için "Happy Birthday" adlı şarkı çalındı. Halka açık yapılan tören, daha sonra başkent Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından top atışı yapılarak devam etti. Kraliyet askerleri toplamda 41 top ateşledi.

Kraliçe Elizabeth'in 96. yaş gününe özel 91 pare top atışı

Kraliçe, 96'ncı yaş günü vesilesiyle Norfolk bölgesindeki Sandringham'daki çiftlik evine gitti. Kraliyet ailesi üyelerinin kraliçenin yaş günü için Sandringham'da toplanması bekleniyor. Yerel basında yer alan haberlere göre ise kraliçenin yaş günü için gittiği Sandringham'daki çiftlik evini geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in çok sevdiği belirtildi.

KRALİÇE'NİN BARBIE BEBEĞİ ÜRETİLDİ

Popüler oyuncak Barbie’nin üretici şirketi Mattel, Birleşik Krallık tahtında geçirdiği 70 yıl dolayısıyla Platin Jübile yapacak olan Kraliçe II. Elizabeth’in sınırlı sayıda bebeğini üretti. 

Kraliçe Elizabeth'in 96. yaş gününe özel 91 pare top atışı

Kraliçe Barbie, bugün, yani Elizabeth’in 96’ncı doğum gününde piyasaya çıktı. Yeni bebek, ünlü ve tarihi figürlerin yer aldığı Barbie Saygı Koleksiyonu’nun bir parçası olarak hazırlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...