Tgrt Haber

Kremlin'den kayıp ABD askeri açıklaması: Bilgimiz yok

17 Haziran 2022 15:24 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 16:56
Kremlin'den kayıp ABD askeri açıklaması: Bilgimiz yok
Robert Drueke,Andy Huynh

Rusya’nın İngiliz askerlerinden sonra iki ABD askerini esir aldığı iddiaları üzerine Kremlin’den açıklama geldi.

Rusya'nın Ukrayna saflarında savaşan iki İngiliz askerinden sonra iki ABD askerini daha esir aldığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Ukrayna'nın Harkiv kentindeki cephede savaşan 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh’dan 2 gündür haber alınamıyordu.  ABD Dışişleri Bakanlığı askerlerin yakalandığı bilgisine dair kanıtların olduğunu açıklamış ancak bir yorum yapmaktan kaçınmıştı. Askerlerin aileleri ABD hükümetinden yardım isterken Robert Drueke'in annesi hükümetle yakın temas halinde olduğunu söyleyerek "ABD büyükelçiliği, onu bulmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dair bana güvence verdi" ifadelerini kullanmıştı.

Medyada çıkan haberlerin üzerine Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov’dan kayıp ABD savaşçıları hakkında açıklama geldi. Kremlin sözcüsü "Bunun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz" dedi. Dmitry Peskov Cuma günü CNN'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kharkiv kentinin kuzeyinde kaybolan iki Amerikalı savaşçı hakkında hiçbir şey bilmediğini söyledi.

FOTOĞRAFLARI YAYIMLANDI ANCAK ANNE DOĞRLAYAMADI

Ukrayna güçlerinin yanında savaşan iki Amerikalı yaklaşık bir haftadır kayıp. Askerin aileleri ve arkadaşları, iki askerin Rus güçleri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini düşünüyor.

Perşembe günü, Rus bir blog yazarının Telegram kanalında, iki Amerikalıyı askeri bir kamyonun arkasında gösteren ve görünüşe göre Rus güçleri tarafından yakalandıklarını doğrulayan bir fotoğraf yayınlamıştı. Fotoğrafta, elleri arkadan bağlıymış, kameraya bakan iki adam görülüyordu. Ancak anne Bunny Drueke, fotoğraftakinin oğlu olup olmadığını doğrulayamadı.

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...