Tgrt Haber

Kremlin'den müzakere açıklaması: Rusya görüşmeye hazır, Ukraynalıları bekliyoruz

27 Şubat 2022 10:31 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 15:14
Kremlin'den müzakere açıklaması: Rusya görüşmeye hazır, Ukraynalıları bekliyoruz

Son dakika haberi: Kremlin'den müzakere açıklaması geldi. Rus heyeti Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştı ancak Zelenskiy'nin ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Kremlin Sözcüsü Rusya'nın müzakerelere hazır olduğunu, Moskova'nın Ukrayna'yı beklediğini söyledi. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken iki taraftan da müzakere görüşmelerine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Rus heyeti Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştı." açıklamasında bulundu.

Rusya'nın müzakerelere başlamaya hazırlandığını belirten Peskov, "Varılan anlaşmalar doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer bazı kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel şehrine vardı. Bu müzakerelere Gomel'de başlamaya hazır olacağız." ifadesini kullandı.

Peskov "Rus tarafı Gomel'de müzakerelere başlamaya hazır, şimdi Ukraynalıları bekliyoruz." dedi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya, Ukrayna'ya Belarus bölgesinden saldırmasaydı Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi" dedi. Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski yaptığı açıklamada ayrıca "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar. Eğer Rusya Ukrayna'ya Belarus topraklarından saldırmamış olsaydı, Minsk'te görüşmeler mümkün olabilirdi. Ukrayna'ya saldırganlık göstermemiş başka yerlerde görüşmelere açığım" dedi.  

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...