Tgrt Haber

Kremlin'den Putin'in sağlığına ilişkin spekülasyonlara net cevap

21 Temmuz 2022 17:21 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 17:28
Kremlin'den Putin'in sağlığına ilişkin spekülasyonlara net cevap
Putin,Rusya

Kremlin’den Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığına ilişkin spekülasyonlarla ilgili kritik bir açıklama geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından en fazla tartışma nedeni olan konuların başından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumu geldi. Peki çoğu kez parkinson veya kanser hastası olduğu iddia edilen Putin’in son olarak İran’ın başkenti Tahran’da uçaktan indikten sonra yürüyüşü sağlık durumuyla ilgili spekülasyonları artırdı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov,  bugün yaptığı açıklamada iddia ve raporlarla ilgili "aldatmacadan başka bir şey değil" dedi. 

“PUTİN, İYİ HİSSEDİYOR VE SAĞLIKLI”

Gazetecilerle yaptığı bir konferans görüşmesinde Putin’in sağlığı hakkında soruya Peskov, “Putin iyi hissediyor ve sağlığı iyi” diye cevapladı.  Putin, salı günü Tahran'a yaptığı ziyarette gözle görülür bir şekilde soğuk algınlığı semptomları yaşıyordu. Putin, Çarşamba günü bir video konferans sırasında yaptığı açıklamada "Dün Tahran çok sıcaktı - artı 38 derece ve orada klima çalışıyordu, bu yüzden özür dilerim" dedi.

CIA DRİEKTÖRÜ PUTİN’İN SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

CIA Direktörü William Burns, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Başkan Putin'in sağlığı hakkında pek çok söylenti var ve söyleyebileceğimiz kadarıyla fazla sağlıklı" olduğunu söyledi. Ancak bunun “resmi bir istihbarat kararı” olmadığının altını çizdi. 

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...