Tgrt Haber

Küba'da oteldeki patlamada acı bilanço arttı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 May 2022 09:44 - Güncelleme : 07 May 2022 09:57

Küba'nın başkenti Havana'daki bir otelde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi, en az 70 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Küba'nın başkenti Havana'da dün meydana gelen tarihi Saratoga Otel'inde meydana gelen patlamanın acı bilançosu artıyor. Küba Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, gaz sızıntısı nedeniyle şiddetli patlamanın meydana geldiği, hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiği en az 70 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Ölenler arasında hamile bir kadın ile 1 çocuğun bulunduğu aktarıldı.

Küba'da oteldeki patlamada acı bilanço arttı

Patlamanın şiddetiyle otelde büyük yıkım meydana gelirken, enkaz altında kalan kişiler için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

''BOMBA YA DA SALDIRI DEĞİL TALİHSİZ BİR KAZA''

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, yaralıların çoğunun tedavi edildiği Calixto Garcia Hastanesinden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Bu bir bomba ya da saldırı değil, talihsiz bir kaza" ifadelerini kullandı.

Küba'da oteldeki patlamada acı bilanço arttı

Küba Turizm Bakanı Juan Carlos Garcia ise ilk bilgilere göre patlamada hiçbir yabancının ölmediğini veya yaralanmadığını ifade etti.

Küba'da oteldeki patlamada acı bilanço arttı
96 odalı otelin önümüzdeki birkaç gün içinde yeniden açılmaya hazırlandığı, işçilerin son hazırlıkları yaptığı öğrenildi.
Patlamanın meydana geldiği otelin arkasında bulunan bir okul olaydan etkilenmezken, yetkililer tüm çocukların güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...