Tgrt Haber

Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Nisan 2024 10:16 - Güncelleme : 30 Nisan 2024 10:45
Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde yer alan ve İslam mimarisinin en önemli örneklerinden biri kabul edilen Mescid-i Haram'a bayram öncesi ilgi yoğundu. Uzmanlar kutsal ziyaretlerini yerine getirmek isteyen hacı adaylarına sağlık önlemlerini önceden almaları konusunda uyarıda bulundu.

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde yer alan Mescid-i Haram, Müslümanların kıblesi ve en kutsal mabedi olarak kabul ediliyor. Her yıl milyonlarca Müslümanın hac ve umre için ziyaret ettiği 7 minareli Mescid-i Haram, İslam mimarisinin en önemli örneklerinden biri sayılıyor.

Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi - 1. Resim

Mescid-i Haram ve içinde yer alan Kabe, Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'den sonra çeşitli dönemlerde kısmen ya da bütünüyle yeniden inşa edilmiş ve günümüzdeki haline ulaşmıştır.

Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi - 2. Resim

Açık ve kapalı ibadet alanlarına sahip mescid, toplamda 400.800 metrekarelik bir alanı kaplamakta ve 820.000 kişilik kapasiteye sahip.

Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi - 3. Resim

Mescid-i Haram, yılın her günü dünyanın birçok yerinden gelen Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor.

Kurban bayramı öncesinde Mescid-i Haram'daki yoğunluk arttı! Uzmanlardan uyarı geldi - 4. Resim

UZMANLARDAN UYARI GELDİ

Öte yandan, uzmanlar kutsal ziyaretlerini yerine getirmek üzere hacca gidecek olan hacı adayları için gerekli sağlık önlemlerini önceden almaları konusunda uyarıda bulundu. Gerekli önlemleri almayan hacı adayları ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyor. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...