Tgrt Haber

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Rusya ziyareti sürerken Pentagon'dan uyarı tekrarı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2023 12:12 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 14:25
kuzey kore,rusya,abd

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından ülkeden ayrılmadı. Kuzey Koreli lider, Rusya'da uçak fabrikasını ziyaret etti, kendisine Rusya Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov eşlik etti.

Kuzey Kore lideri Jong-un, Rusya’nın Komsomolsk-na-Amure şehrindeki uçak fabrikasını ziyaret etti. Kim, ülkeye yaptığı resmi ziyareti kapsamında Rusya Birleşik Uçak Şirketinin (UAC) şubesi olan Komsomolsk-na-Amure’deki Yuri Gagarin uçak fabrikasına giderek incelemelerde bulundu. Kim’e, Rusya Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov eşlik etti.

Kim ve Rusya'ya beraber geldiği heyet, fabrikanın mühendislik merkezi ve üretim atölyelerini gezdi. Kim’e fabrikanın tasarım bölümünde mühendislerin modern uçakların geliştirilmesinde kullanılan dijital teknolojiler gösterildi.

Kuzey Koreli lider ve heyeti, savaş uçağı montaj tesisini, Su-35 ile beşinci nesil Su-57 uçaklarının son montaj atölyesini gezdi ve işletmenin modernizasyonu ve teknik olarak yeniden donatılması sonucunda iyileştirilen teknolojik tesislerini yerinde inceledi. Kim’in, resmi ziyareti çerçevesinde Vladivostok şehrinde temaslarına devam edeceği bildirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Rusya ziyareti sürerken Pentagon'dan uyarı tekrarı

PENTAGON'DAN KUZEY KORE'YE UYARI TEKRARI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah desteğinin Ukrayna savaşını uzatacağını, bu desteğin masum Ukraynalıları öldürmekle eşdeğer olduğunu belirtti. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Kuzey Kore’nin Rusya’ya silah sağlayacağı ihtimallerine ilişkin şu açıklamada bulundu:

''Rusya’yı bu sebepsiz savaşta destekleyen herhangi bir ülkenin sadece Ukrayna’daki çatışmaları uzatacağını değil aynı zamanda bunun Ukraynalı masum sivilleri öldürmekle eşdeğer olduğunu düşünüyoruz.''

Singh, Kuzey Kore’yi daha önce bu konuda defalarca uyardıklarını anımsatarak, ''Kuzey Kore’yi Rusya ile bir silah anlaşmasına girmemeleri konusunda uyarıyoruz'' ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Seygey Şoygu’nun Kuzey Kore ile ortak tatbikat yapılabileceği yönünde soru sorulması üzerine ise Singh, bunun ABD-Japonya-Güney Kore ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi



Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...