Tgrt Haber

Kuzey Kore'de akıl almaz idam kararı: 3 genç dizi yüzünden katledildi iddiası

05 Aralık 2022 13:15 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 13:31
Kuzey Kore'de akıl almaz idam kararı: 3 genç dizi yüzünden katledildi iddiası
kuzey kore,idam,güney kore,dizi

Güney Kore'nin Chosun IIbo gazetesi, Kuzey Kore'de 3 lise öğrencisinin ekim ayının başlarında Güney Kore'ye ait dizi izlediği için idam edildiğini yazdı. 

Kuzey Kore'de akıl almaz 3 idamın ekim ayında gerçekleştiği ortaya çıktı. Güney Kore merkezli Chosun IIbo gazetesi, Kuzey Kore'de 3 lise öğrencisi, Güney Kore'ye ait dizi izlemekten idam edildi. Kuzey Kore'de Güney Kore'ye ait görsel ve işitsel içerik tüketme eylemi, Aralık 2020'de çıkarılan yeni bir yasada belirtildiği gibi suç olarak kabul ediliyor. Daha önce reşit olmayan kişiler yasaya uymadıkları için idam edilmezken cezanın artık gençleri de kapsadığı ortaya çıktı.

Üç erkek lise öğrencisi Kuzey Kore ile Çin arasındaki sınıra yakın bir şehir olan Hyesan'da Güney Kore ve Amerikan TV programları izlerken yakalandı. Tutuklanan gençler için idam cezası verildi. İnfazın gerçekleşmesi dünya basınında büyük bir tepki ile karşılandı.

GÜNEY KORE DİZİLERİNİN HAYRANI ÇOK!

Öte yandan Kuzey Kore vatandaşlarının Güney Kore dizi ve müziklerine karşı ilgili olduklarını biliniyor. Unification Media Group tarafından yapılan bir ankete göre, ankete katılanların yüzde 96'sı Squid Game ve Crash Landing on You gibi popüler Güney Kore dizilerini izlemiş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...