Tgrt Haber

Kuzey Kore'den başarısız balistik füze denemesi: Güney Kore'den önemli açıklama

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Mart 2022 10:01 - Güncelleme : 16 Mart 2022 10:09
Kuzey Kore en son füze denemelerini, 27 Şubat ve 5 Mart'ta gerçekleştirmişti.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin 'başarısız' balistik füze denemesi yaptığını açıkladı. Güney Koreli bir askeri yetkili, füzenin ilk aşamada irtifa hedefine ulaşamadığının tahmin edildiğini belirtti.

Kuzey Kore en son füze denemelerini, 27 Şubat ve 5 Mart'ta gerçekleştirmişti.

Nükleer silah programında hız kazanmak isteyen Kuzey Kore, balistik füze denemelerine devam ediyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin, Sunan bölgesinden yerel saatle 09.30 sularında 'başarısız' balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

Denemeye ilişkin verdiği brifingde, Güney Koreli bir askeri yetkili, füzenin "ilk aşamada irtifa hedefine ulaşamadığının tahmin edildiğini" aktardı.

DENEMEYE İLİŞKİN TALİMAT

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, söz konusu denemeye ilişkin bilgi almak için harekete geçti. İlgili kuruluşlara yapılan balistik füze denemesinin araştırılması konusunda talimat verildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, "denemenin başarısızlığının teyit edilmesi için" çabaladıklarını belirterek, "ABD ve Güney Kore ile analiz ve izleme süreci yürüttüklerini" söyledi. ABD İndo-Pasifik Komutanlığı (USPACOM) kınadığı denemeye yönelik Kuzey Kore'ye "istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerden kaçınması" çağrısında bulundu.

BU YIL 10 BALİSTİK FÜZE DENEMESİ

Kuzey Kore en son füze denemelerini, 27 Şubat ve 5 Mart'ta gerçekleştirmişti. Kuzey Kore, bu yıl içinde 10 balistik füze denemesi yaptı, aralarında ABD ve Japonya'nın bulunduğu 11 ülke Kuzey Kore'ye tepki göstermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...