Tgrt Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan İran'la 'nükleer anlaşma' açıklaması

15 Mart 2022 14:49 - Güncelleme : 15 Mart 2022 15:00
ABD Başkanı Joe Biden, İran nükleer anlaşmasına dönüş için müzakereleri başlatma talimatı vermişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İran ile işbirliği yapacaklarını, İran nükleer anlaşmasının canlandırılması için uzlaşmanın tamamlanma yolunda olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, İran nükleer anlaşmasına dönüş için müzakereleri başlatma talimatı vermişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya gayrimeşru yaptırım şartlarında bile İran ile iş birliğini geliştirecek." dedi. Lavrov, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının, Rusya-İran ilişkilerini etkilemeyeceğine dair garanti verdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise, "ABD'nin, İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması sürecinde fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Lavrov, İran nükleer anlaşmasının canlandırılması için uzlaşmanın son aşamada olduğunu açıklamıştı.

İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ve Almanya, 2015'te İran nükleer silah programının önlenmesine yönelik OKEP’i imzalamıştı. Ancak, Eski ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018'de bu anlaşmadan çekildiğini açıklamış ve İran'a ağır ekonomik yaptırımlar getirmişti.

20 Ocak 2021'de görevi devralan ABD Başkanı Biden ise ilk icraatlarından biri olarak Dışişleri Bakanlığı'na İran nükleer anlaşmasına dönüş için müzakereleri başlatma talimatı vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...